Kotlety nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Polovinu brambor urovnáme do pekáče, trochu osolíme, na ně rozložíme plátky masa, opět navrstvíme zbylé brambory, osolíme, trochu opaprikujeme a zalijeme smetanou. Po krajích pekáče nalijeme trošku oleje, aby se pokrm nepřipálil.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lidka Kábrtová
|5. 9. 2005 18:22
Kaatio, ze stehen by to šlo určitě taky. Jen bych je asi rozdělila v kloubu, aby se to lépe peklo. Ale pokud jsou v lednici už teď, bála bych se, že do neděle nevydrží, takže bych je spíš dala do mrazáku a vytáhla je až v sobotu večer. Jinak dobrá je i kombinace, kdy nedáš papriku, ale nasekáš na to paličku česneku, osolíš, zaliješ smetanou, hustě posypeš sýrem a přikrýté pečeš tak necelou hodinu.
Kaatia
|5. 9. 2005 16:42
Myslíte, že by šlo použít i kuřecí maso? Mamka je na dovolený, v lednici kuřecí stehna a já nevím, co v neděli k obědu:-)
marcela slamdeckova
|16. 8. 2005 18:46
Taky tento recept znam nejakou dobu,jen nemame radi jen tak podusene maso,tak na brabory do kterych zamicham na kolecka nakrajenou cibuli pokladu maso, trosku pokapu sojovou omackou a kari korenim , prikryju alobalem a dusim 40min,potom alobal sundam a dopecu asi 15min at se brambory a maso trochu opecou.Vyborne..davam za jedna
Lenka
|16. 8. 2005 10:14
Zapoměla jsem ještě dodat, že já dávám brambory, maso,zasypu strouhaným eidamem a zaliji šlehačkou. Potom jen šup do trouby a hotovo!
Lenka
|16. 8. 2005 10:12
Toto je skutečně vynikající recept. Všem doporučuji. Je rychlý, dáte do trouby a za hodinku je oběd - bez dlouhé práce. Vhodné zařadit mezi rychlé (zapečené) recepty.
Jana Han
|15. 8. 2005 18:33
A zkuste k tomu nakrajet zampiony, nekdy davam i brokolici a cibuli, ale zampiony jsou nejlepsi.
Petra Šejnohová
|15. 8. 2005 17:45
Tento recept pravidelně připravujeme už několik let a musím říct,že je to něco fantastického. Dávám jedničku.