Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí. Papriky rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
2
Oloupanou cibuli rozkrojíme na čtvrtky. Z rajčat klínovitě vyřízneme část přirostlou ke stonku. Krátce je ponoříme nejprve do vařicího vývaru, potom do studené vody, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Přidáme rýži a necháme přejít varem.
3
Vmícháme papriky s cibulí a dusíme. Rajčata přidáme až 5 minut před dokončením. Maso s rýží při dušení nemícháme. Dochutíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|30. 1. 2010 09:46
Recept vypadá lákavě, jen jsem se chtěla ujistit, že jsem ho dobře pochopila. Zarazilo mne, že maso s rýží při dušení nepromíchávám. Takže k dušenému masu přidám rýži, nechám přejít varem, přidám papriky s cibulí, promíchám, nechám dál vařit bez míchání a pak, když to bude prakticky hotové, přidám rajčata. Nemůže se mi to v hrnku" přichytit" na dno. Díky za radu. Ivana
Helena Pawlasová
|29. 1. 2010 16:16
moc dobré :)
Jarka
|18. 10. 2004 11:33
Recept vypadá dobře, ještě bych chtěla upřesnit jaké vepřové je nejlepší - kýta nebo krkovička nebo je to jedno .. To jen abych věděla co mám koupit. Dík