Maso pokrájíme na plátky, nudličky nebo kostky, které osolíme, jemně opepříme a na rozpáleném oleji zprudka smažíme dozlatova za občasného promíchání. Osmažené maso vyndáme do kastrolku (misky) a uchováme v teple. Do výpeku nasypeme papriku, kterou necháme krátce zpěnit (když budeme papriku déle smažit, tak nám zhořkne!) a ihned zalijeme vývarem (cca 2,5 dcl) s hladkou moukou (cca 1 lžíce). Za stálého míchání přivedeme k varu, hustotu upravíme dle potřeby přidáním vývaru nebo ještě zahustíme a povaříme. Omáčku případně ještě dochutíme solí a pepřem.
2
*Maso přeléváme na talíři paprikovou omáčkou a podáváme s bramborem, bramborovou kaší, rýží...
3
*Do omáčky můžeme přidat drobně pokrájenou papriku. Omáčku můžeme zjemnit smetanou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Madla
|31. 1. 2017 05:58
Fajn rychlovka :-* :-P
Ela
|20. 1. 2016 15:06
Když jsem to dělala poprvé, stalo se mi přesně to co je napsané. Papriku jsem upálila a omáčku vylila, ale žádná tragédie, maso jsme snědli bez omáčky. Od té doby jsem omáčku už měla vždycky dobrou, no prostě to chtělo jen zrychlit :))
Iva Zubová
|28. 5. 2013 10:56
Udělat omáčku trvalo jen pár minut. Výborné a rychlé jídlo. Děkuji.