• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso s dvěma odstíny
Napište svůj komentář k receptu

Maso s dvěma odstíny

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maso s dvěma odstíny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřový bůček 200 - 300 g (i prorostlejší)
    • olej
    • 200
      g česnekové výhonky
    • sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2-3
    • 1
      lžička vegeta
    • okurka salátová (Nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Bůček nakrájíme na nudličky, vložíme do suché rozpálené pánve. Mícháme, až pustí tuk, nebude-li to stačit, přidáme trošku oleje. Když je maso dost měkké, přidáme pokrájené výhonky a mírně osolíme, osladíme, ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Přikryjeme pokličkou a ještě chvíli dusíme do měkka (výhonky moc nepotřebují). Dochutíme. Do hotového můžeme přidat na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku (nikdy jsem to nezkoušela).
2
Jako příloha je vařená rýže. Výhonky mají jemnou česnekovou chuť a s masem jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s dvěma omáčkami

Kuře s dvěma omáčkami

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 25. 6. 2006 18:44

    Tento recept jsem kdysi dostala od své sestřenky z Krnova a dávám ho dál, tak jak jsem ho dostala. Okurky tam přidává, já tu odvahu nikdy neměla. Je pravda, že radši používám libovější bůček, ale i s prorostlejším je to dobré, jen víc mastnější, ale s těmi výhonky to jde moc dobře dohromady.

  • Anina | 23. 6. 2006 22:55

    Okurky do těchto a podobných receptu sem nikdy nepřidávala,ale zní to zajímavě. Ale proč je to maso dvou odstínu??? Vždyt tam je jen jeden druh masa. A to bude nějaká finta, odkdy se do "činy" dává buček???

  • Ivana Přikrylová | 22. 6. 2006 15:38

    Tento recept dělám podle čínské kuchařky a můžu potvrdit, že je moc dobrý. Ta okurka mi připadá, že je tam jaksi navíc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnekové výhonky Cukr Okurka salátová Olej Sojová omáčka Sůl Vegeta Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Nedělní jablečný koláč

Nedělní jablečný koláč

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

59
Boloňské špagety
Boloňské špagety
52
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
37
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Srdce po myslivecku
Srdce po myslivecku

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Maso s dvěma odstíny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact