Bůček nakrájíme na nudličky, vložíme do suché rozpálené pánve. Mícháme, až pustí tuk, nebude-li to stačit, přidáme trošku oleje. Když je maso dost měkké, přidáme pokrájené výhonky a mírně osolíme, osladíme, ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Přikryjeme pokličkou a ještě chvíli dusíme do měkka (výhonky moc nepotřebují). Dochutíme. Do hotového můžeme přidat na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku (nikdy jsem to nezkoušela).
2
Jako příloha je vařená rýže. Výhonky mají jemnou česnekovou chuť a s masem jsou opravdu výborné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|25. 6. 2006 18:44
Tento recept jsem kdysi dostala od své sestřenky z Krnova a dávám ho dál, tak jak jsem ho dostala. Okurky tam přidává, já tu odvahu nikdy neměla. Je pravda, že radši používám libovější bůček, ale i s prorostlejším je to dobré, jen víc mastnější, ale s těmi výhonky to jde moc dobře dohromady.
Anina
|23. 6. 2006 22:55
Okurky do těchto a podobných receptu sem nikdy nepřidávala,ale zní to zajímavě. Ale proč je to maso dvou odstínu??? Vždyt tam je jen jeden druh masa. A to bude nějaká finta, odkdy se do "činy" dává buček???
Ivana Přikrylová
|22. 6. 2006 15:38
Tento recept dělám podle čínské kuchařky a můžu potvrdit, že je moc dobrý. Ta okurka mi připadá, že je tam jaksi navíc.