• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso s dvěma odstíny
Napište svůj komentář k receptu

Maso s dvěma odstíny

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maso s dvěma odstíny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřový bůček 200 - 300 g (i prorostlejší)
    • olej
    • 200
      g česnekové výhonky
    • sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2-3
    • 1
      lžička vegeta
    • okurka salátová (Nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Bůček nakrájíme na nudličky, vložíme do suché rozpálené pánve. Mícháme, až pustí tuk, nebude-li to stačit, přidáme trošku oleje. Když je maso dost měkké, přidáme pokrájené výhonky a mírně osolíme, osladíme, ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Přikryjeme pokličkou a ještě chvíli dusíme do měkka (výhonky moc nepotřebují). Dochutíme. Do hotového můžeme přidat na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku (nikdy jsem to nezkoušela).
2
Jako příloha je vařená rýže. Výhonky mají jemnou česnekovou chuť a s masem jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s dvěma omáčkami

Kuře s dvěma omáčkami

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Smetanovo-sýrové kuřecí maso s bramborem

Smetanovo-sýrové kuřecí maso s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 25. 6. 2006 18:44

    Tento recept jsem kdysi dostala od své sestřenky z Krnova a dávám ho dál, tak jak jsem ho dostala. Okurky tam přidává, já tu odvahu nikdy neměla. Je pravda, že radši používám libovější bůček, ale i s prorostlejším je to dobré, jen víc mastnější, ale s těmi výhonky to jde moc dobře dohromady.

  • Anina | 23. 6. 2006 22:55

    Okurky do těchto a podobných receptu sem nikdy nepřidávala,ale zní to zajímavě. Ale proč je to maso dvou odstínu??? Vždyt tam je jen jeden druh masa. A to bude nějaká finta, odkdy se do "činy" dává buček???

  • Ivana Přikrylová | 22. 6. 2006 15:38

    Tento recept dělám podle čínské kuchařky a můžu potvrdit, že je moc dobrý. Ta okurka mi připadá, že je tam jaksi navíc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnekové výhonky Cukr Okurka salátová Olej Sojová omáčka Sůl Vegeta Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babské kuře

Babské kuře

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Placičky z hlávkového zelí s…

Cupcakes

Cupcakes

Adžika - zeleninová pasta

Adžika - zeleninová pasta

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

106
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
67
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
59
Francouzská cibulačka z pomalého hrnce
Francouzská cibulačka z…
42
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
35
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Maso s dvěma odstíny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact