• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Maso přes noc
Napište svůj komentář k receptu

Maso přes noc

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maso přes noc
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hovězí maso dle stavu peněženky
    • kořenová zelenina
    • cibule
    • 5
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • sůl
    • smetana může být i zakysaná
    • ocet nebo citronová šťáva
    • světlá jíška

Postup přípravy receptu

1
Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření přiklopíme. Doposud si říkáte že nic nového, ale pozor! Teď přijde to hlavní! Vložíme do trouby (bohužel pouze do elektrické, plynová není vhodná). Termostat nastavíme cca na 70-90 °C a pak se obrníme trpělivostí a nenačuhujeme každých 5 minut pod pokličku! Necháme to pěkně přes noc dělat co to umí.
2
Ráno je maso pěkně měkké (taky jsem tomu nechtěl věřit) a v kastolu je vrstva vynikající šťávy. Vyjmeme maso, zeleninu propasírujeme přes sítko, podle množství strávníků naředíme vodou na potřebný objem, zahustíme, dochutíme, přidáme smetanu, maso nakrájíme (bacha fakt se rozpadá, i kližka) a vrátíme do hrnce, mňam.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové vločky naložené přes noc

Čokoládové vločky naložené přes noc

Kolečka den a noc

Kolečka den a noc

1001 noc

1001 noc

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Tischer | 9. 8. 2010 18:47

    Tak jsem udelala v nedeli, resp. ze soboty na nedeli. Maso jsem hodila na plno zeleniny do rimskeho hrnce cca v 11. hod. vecer, nastavila na 90°C. Vydrzela jsem to, neodklopila poklicku nic, a sla vpohode spat. Rano zvedava v 10. 00 jsem odklopila poklicku, a jake zdeseni! maso bylo tvrde jak podrazka, zelenina takztez! Tak jsem zvysila teplotu na 120°C, po hodine opet podrazka, tak jsem zvedla na 150°C a mezitim udelala k obedu spagety, s tim, ze by obed byl az tak v 6 vecer. K memu prekvapeni maso zaclo meknout a ve 2 odpoledne bylo mekke natolik, ze jsem mohla vyplnout a zahustit omacku. Maso jsem nemela z zadne stare kravy, mam maso od souseda, kterej chova bejky na maso, nabalickuje a kazdy, kdo ma zajem si odkoupi balicek, ve kterem je od zadniho, po klizku a vimjacojeste vsechno ostatni. Takze jsem takto dala pect muj neznamy kus, protoze poznam akorat rostenku, svickovou a klizku.

  • Mila Tischer | 7. 8. 2010 17:06

    Mas na mysli asi tzv. Rimske hrnce, kdyz to doslova prelozim. Mam ho doma, jeste jsem nepouzila, takze to dneska riknu a udelam. Verim tomu, ze se nemusi podlevat, uz jen z te zeleniny se udela velke mnozstvi stavy. Mrknu ted na nejake recepty, kde se pouziva Römer topf a porovnam.

  • Marie | 27. 3. 2007 12:56

    Jak dlouho se má péci?__Prosím upřesněte.

  • kuhtík | 5. 1. 2007 18:31

    Jdu to vyzkoušet a pak uvidíte komentář...

  • Hanka | 5. 11. 2006 22:27

    Bylo to moc dobré, i když jsem velmi nedůvěřovala. Udělala jsem svíčkovou s knedlíkem. Myslím, že tento recept nejen doporučím, ale zařadím ho do svého kuchařského repertoáru, Ještě jednou díky.

  • Petra | 13. 10. 2006 03:50

    zni to dobre asi to udelam o vikendu ale co davate jako prilohu k tomu

  • Di | 6. 10. 2006 08:09

    Právě teď jsem se někde dočetla, že dobrá svíčková se má péci pomaličku, třeba 4 hodiny. Říká to kuchař nejluxusnější pražské restaurace.

  • Zdena z JM | 6. 10. 2006 07:49

    Vlasto,že to neokomentovalo více lidí je asi tím,že je zde ještě 1 naprosto totožný recept"maso bez práce a bez hlídání přes noc".Tam je těch komentářů podstatně víc.

  • Vesely Vlasta | 6. 10. 2006 06:38

    Pozdrav od protinozcu . Ja jsem si myslel , ze jsem objevil Ameriku , kdyz jsem zacal delat gulas pri 100C 4 hodiny ( nekdy i dyl ) . Udelal jsem to podle tohohle receptu jen s tim rozdilem , ze jsem to podlil slaninovym a hovezim vyvarem a ne papriku , proze jsem svickovar . Prisad se tam da podle kazdeho vkusu . A kdyz to je hotovy , tak se prinutit to nechat odstat na druhy den . Jenom me prekvapuje , ze sem nevlezlo vic lidi a neokomentovali to . Proste zuzo .

  • volfinoto | 9. 2. 2006 18:33

    to vypadá lákavě

  • Mirka | 19. 10. 2005 10:15

    A jak dlouho se to má péci? Přes noc je neurčité. Třeba sedm hodin?

  • Smile Smile | 18. 4. 2005 21:58

    Znam to, ziji v zahranici. Tady se k tomu pouzivaji specialne udelane hrnce. Je to dobrota, vyzkousejte :-)

  • Dana | 13. 12. 2004 11:53

    A to se to ani trošku nepodlije? A nepřichytí se to? Vypadá to strašně zajímavě, vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hovězí maso Kořenová zelenina Nové koření Ocet Pepř celý Smetana Sůl Světlá jíška
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Celer z trouby

Celer z trouby

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

50
Virgin mojito
Virgin mojito
27
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
24
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
22
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Nakupujete na cestách jako turista? Tady je návod, jak to dělat líp (a bez kýče)

Nakupujete na cestách jako turista? Tady je návod, jak to dělat líp (a bez kýče)

Blesk.cz Hvězda nového seriálu Michal Dlouhý: 15 let předstíral sex! Teď je konec

Hvězda nového seriálu Michal Dlouhý: 15 let předstíral sex! Teď je konec

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

  • Recepty.cz
  • Maso přes noc
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact