• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso přes noc
Napište svůj komentář k receptu

Maso přes noc

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maso přes noc
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hovězí maso dle stavu peněženky
    • kořenová zelenina
    • cibule
    • 5
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • sůl
    • smetana může být i zakysaná
    • ocet nebo citronová šťáva
    • světlá jíška

Postup přípravy receptu

1
Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření přiklopíme. Doposud si říkáte že nic nového, ale pozor! Teď přijde to hlavní! Vložíme do trouby (bohužel pouze do elektrické, plynová není vhodná). Termostat nastavíme cca na 70-90 °C a pak se obrníme trpělivostí a nenačuhujeme každých 5 minut pod pokličku! Necháme to pěkně přes noc dělat co to umí.
2
Ráno je maso pěkně měkké (taky jsem tomu nechtěl věřit) a v kastolu je vrstva vynikající šťávy. Vyjmeme maso, zeleninu propasírujeme přes sítko, podle množství strávníků naředíme vodou na potřebný objem, zahustíme, dochutíme, přidáme smetanu, maso nakrájíme (bacha fakt se rozpadá, i kližka) a vrátíme do hrnce, mňam.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové vločky naložené přes noc

Čokoládové vločky naložené přes noc

Kolečka den a noc

Kolečka den a noc

1001 noc

1001 noc

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Tischer | 9. 8. 2010 18:47

    Tak jsem udelala v nedeli, resp. ze soboty na nedeli. Maso jsem hodila na plno zeleniny do rimskeho hrnce cca v 11. hod. vecer, nastavila na 90°C. Vydrzela jsem to, neodklopila poklicku nic, a sla vpohode spat. Rano zvedava v 10. 00 jsem odklopila poklicku, a jake zdeseni! maso bylo tvrde jak podrazka, zelenina takztez! Tak jsem zvysila teplotu na 120°C, po hodine opet podrazka, tak jsem zvedla na 150°C a mezitim udelala k obedu spagety, s tim, ze by obed byl az tak v 6 vecer. K memu prekvapeni maso zaclo meknout a ve 2 odpoledne bylo mekke natolik, ze jsem mohla vyplnout a zahustit omacku. Maso jsem nemela z zadne stare kravy, mam maso od souseda, kterej chova bejky na maso, nabalickuje a kazdy, kdo ma zajem si odkoupi balicek, ve kterem je od zadniho, po klizku a vimjacojeste vsechno ostatni. Takze jsem takto dala pect muj neznamy kus, protoze poznam akorat rostenku, svickovou a klizku.

  • Mila Tischer | 7. 8. 2010 17:06

    Mas na mysli asi tzv. Rimske hrnce, kdyz to doslova prelozim. Mam ho doma, jeste jsem nepouzila, takze to dneska riknu a udelam. Verim tomu, ze se nemusi podlevat, uz jen z te zeleniny se udela velke mnozstvi stavy. Mrknu ted na nejake recepty, kde se pouziva Römer topf a porovnam.

  • Marie | 27. 3. 2007 12:56

    Jak dlouho se má péci?__Prosím upřesněte.

  • kuhtík | 5. 1. 2007 18:31

    Jdu to vyzkoušet a pak uvidíte komentář...

  • Hanka | 5. 11. 2006 22:27

    Bylo to moc dobré, i když jsem velmi nedůvěřovala. Udělala jsem svíčkovou s knedlíkem. Myslím, že tento recept nejen doporučím, ale zařadím ho do svého kuchařského repertoáru, Ještě jednou díky.

  • Petra | 13. 10. 2006 03:50

    zni to dobre asi to udelam o vikendu ale co davate jako prilohu k tomu

  • Di | 6. 10. 2006 08:09

    Právě teď jsem se někde dočetla, že dobrá svíčková se má péci pomaličku, třeba 4 hodiny. Říká to kuchař nejluxusnější pražské restaurace.

  • Zdena z JM | 6. 10. 2006 07:49

    Vlasto,že to neokomentovalo více lidí je asi tím,že je zde ještě 1 naprosto totožný recept"maso bez práce a bez hlídání přes noc".Tam je těch komentářů podstatně víc.

  • Vesely Vlasta | 6. 10. 2006 06:38

    Pozdrav od protinozcu . Ja jsem si myslel , ze jsem objevil Ameriku , kdyz jsem zacal delat gulas pri 100C 4 hodiny ( nekdy i dyl ) . Udelal jsem to podle tohohle receptu jen s tim rozdilem , ze jsem to podlil slaninovym a hovezim vyvarem a ne papriku , proze jsem svickovar . Prisad se tam da podle kazdeho vkusu . A kdyz to je hotovy , tak se prinutit to nechat odstat na druhy den . Jenom me prekvapuje , ze sem nevlezlo vic lidi a neokomentovali to . Proste zuzo .

  • volfinoto | 9. 2. 2006 18:33

    to vypadá lákavě

  • Mirka | 19. 10. 2005 10:15

    A jak dlouho se to má péci? Přes noc je neurčité. Třeba sedm hodin?

  • Smile Smile | 18. 4. 2005 21:58

    Znam to, ziji v zahranici. Tady se k tomu pouzivaji specialne udelane hrnce. Je to dobrota, vyzkousejte :-)

  • Dana | 13. 12. 2004 11:53

    A to se to ani trošku nepodlije? A nepřichytí se to? Vypadá to strašně zajímavě, vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hovězí maso Kořenová zelenina Nové koření Ocet Pepř celý Smetana Sůl Světlá jíška
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
29
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Šok u Madonny: Chtěla se zabít!

Šok u Madonny: Chtěla se zabít!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Maso přes noc
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact