Do varné mísy nasypeme 1,5 cm soli, rozprostřeme. Na to položíme opláchnuté maso. Pečeme při 180 °C 2-2,5 hodinky, maso musí mít krásně zlatavou kůrku. Během pečení nepřikrýváme ani nepodléváme, zkrátka jen necháme péct! Z masa se vypeče vše tučné, zůstane jen libové, šťavnaté a velice křehké maso s křupavou kůrkou.
2
K tomuto maso můžete podávat jakékoliv omáčky a přílohy. Výborně však chutná s Tzatziky, zeleninovým salátem a kroketami nebo s bagetkami s česnekovým máslem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
salt and pepper
|19. 10. 2013 10:52
Pro méně chápavé: Do pekáče nasypeš jedno až dvě kila soli a na tu solnou vrstvu položíš maso a je jedno jestli kuře či bůček, žádné další solení či koření. Jedno kilo soli stojí +-8.-Kč, což je cena směšná a proto tu hroudu, která obsahuje krev z masa z pekáče vyhodíš. Ovšem pečené maso je šťavnaté a vynijkající :-)
Dana
|9. 3. 2011 11:27
taky mi to moc nesedlo ale zachod sem dost zesrala pak sem mela tolik prace na umití ale aspon me to protáhlo
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Bociánová
|9. 3. 2011 11:22
;-) ;-) na picu recept měla sem stoho velkou srčku s nebylo to příjemné ale jinak to slo :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
Šárka Bociánová
|9. 3. 2011 11:20
:-D :-D toky si mislím ze toho bylo málo :-P :-P aspon 10 mega porcí :D
:-| :-|
Šárka Bociánová
|9. 3. 2011 11:20
:-D :-D toky si mislím ze toho bylo málo :-P :-P aspon 10 mega porcí :D
:-| :-|
Bociánová
|9. 3. 2011 11:18
:-D :-D bylo toho malo
Lidka Kábrtová
|21. 1. 2006 09:03
Nechápu. Tom aso e na sůl jen položí, nebo se solí zasype? V receptu není uvedeno.
Eva
|20. 1. 2006 12:42
moc díky za bleskovou odpověď a radu. krásný den všem!
Pavlína Svitáková
|20. 1. 2006 12:32
Než zareaguje p.Veronika.Z mé zkušenosti s kuřetem se kuře osolí a po upečení se nepřipečená čistá sůl uchová napříště.Ostatní vyhazuji.Je důležité nepodlévat,jinak spodek bude přesolený.Viděla jsem v TV rybu na soli, byla okořeněná a celá zasypaná v mořské soli,ale neznám přesný recept.
Eva
|20. 1. 2006 12:14
prosím o radu - co se solí z pekáčku - je nutné ji vyhodit nebo je možné jinějak použít? díky
Věra Soukupová
|20. 1. 2006 11:38
To maso se už nesolí?
Pavlína Svitáková
|20. 1. 2006 11:37
Jů,to znám s kuřetem.To je boží.Zkusim s krkovicí,jeslt to bude taky tak šťavnaté a křehké.