špetka
vegeta
-1 špetka do vajíčka a druhá do brambor
2
špetka
sůl
-1 špetka do vajíčka a druhá do brambor
tatarská omáčka
Postup přípravy receptu
1
Příprava špízu:
2
Nakrájíme si vepřové a kuřecí maso na malé kousky, potom si nakrájíme sýr a šunkový salám. Připravíme si špejle a začneme na každou napichovat kousek vepřového masa, kostku sýra, šunkového salámu, žampionu a kuřecího masa. Tímhle postupem pokračujeme až do spotřebování špejlí a ostatních surovin.
3
Obalování:
4
Připravíme si tři talíře. Jeden s hladkou moukou, druhý s vajíčkem (do vajíčka vmíchám vegetu a sůl) a třetí se strouhankou. Špízy obalíme a usmažíme na oleji.
5
Brambory:
6
Připravíme si hrnec, do kterého si nakrájíme umyté brambory a přidáme vodu, sůl a vegetu. Počkáme, až budou brambory měkké, přecedíme je a přidáváme ke špízu a tatarce. :)