Na trošce rozpáleného oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme osolené, opepřené, na kostky nebo nudličky pokrájené maso a restujeme do vypaření tekutiny. Pak zaprášíme paprikou, ještě krátce za stálého míchání orestujeme a ihned zalijeme vývarem (cca 1/2 litru).
2
Dusíme téměř doměkka, pak přisypeme cuketu, zalijeme smetanou na šlehání, případně ještě vývarem, povaříme tak, aby nám zůstala cuketa na skus, zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství mouky, provaříme, dochutíme a můžeme podávat.
3
Pokud budeme dávat zakysanou smetanu, omáčku po povaření cukety zahustíme stejně jako v prvním případě, ještě krátce provaříme, odstavíme a vmícháme zakysanou smetanu (pokojová teplota, ne z lednice). Pak ještě dle chuti dosolíme a podáváme.