ks
klobása
nožičky - ne paprikový, jinak ale i různé druhy
2
kelímek
šlehačka
6
ks
cibule
200
g
hořčice kremžská
200
g
hořčice plnotučná
1
špetka
sůl
1
špetka
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Maso nakrájíme na menší kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opepříme a naložíme alespoň na hodinu (i déle, já si to připravím večer a druhý den peču) do obou hořčic. Pak dáme v pekáčku péct do trouby. Asi po půl hodině pečení přidáme nakrájenou cibuli. Během pečení můžeme podle potřeby trochu podlévat vodou. Když je maso měkké, hlavně hovězí, přilijeme obě šlehačky a dál necháme ještě dopéct (asi 1/4 hodiny).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Aninka
|28. 3. 2008 20:26
To vypadá podle receptu na hoooodně dobrý papání. To zkusím.
Jana Remková
|28. 3. 2008 10:08
Moc zajímavý receptík vyzkouším a pak se vrátím k hodnocení,ale myslím,že to bude mňamka.Jana
Jana P.
|28. 3. 2008 08:16
Já jsem to pekla v zapékací misce přikryté alobalem, tak jak jsem to naložila, tak jsem to do trouby šoupla, jíst to budu až k obědu, ale ochutnávání nebylo vůbec špatné.
autorka receptu
|28. 3. 2008 08:05
Maso já peču odkryté v jakémkoli vyšším pekáči , občas podliji a zamíchám. Hořčice se nechává všechna tak, jak maso bylo naložené.Zdá se hořčice dost, ale pak se to šlehačkou rozředí a dostane dobrou chuť. Je to dobré, alespoň naší rodině chutná.Vyzkoušejte, třeba s poloviční dávkou a uvidíte.
Kamil Krybus
|27. 3. 2008 21:53
Hovězí se peče asi 1 1/2 hod, vepřové asi 3/4 hod, klobása asi 1/2 hod, tak nevím, jestli by se to nemělo dělat postupně, aby se to nakonec sešlo všechno upečené tak akorát. Cibuli bych dal asi současně s vepřovým. A na čem se to od začátku peče? Na vodě? Nebám bych se sádla nebo oleje.
Olča
|27. 3. 2008 13:44
Péci se to dá i s tím zbytkem hořčice, která nezůstane na mase?
lenka
|27. 3. 2008 12:13
Mám dotaz: je toho hodně...pečete to nepřikryté v hlubokém plechu do trouby a nebo ve velkém pekáči s poklicí?