kg
maso
hovězí steaky, vepřové kotlety, kuřecí prsa...dle chuti
Postup přípravy receptu
1
**Omáčka:** V menším hrnci smícháme všechny přísady, směs přivedeme k varu, chviličku podusíme na mírném plameni, odstavíme a omáčku necháme vychladnout.
2
Maso pokrájíme na plátky, jemně naklepeme, naložíme do vychladlé marinády a necháme alespoň 4 hodiny (nejlépe přes noc) v chladu proležet.
3
Maso dáme do pekáče, přelijeme omáčkou a dáme do středně vyhřáté trouby péct nejprve zakryté, potom za občasného podlití dopečeme doměkka. Podáváme s bramborem nebo rýží.
4
Pokud grilujeme, dáváme plátky masa na rozpálený gril a opékáme z obou stran tak, jak jsme zvyklí - dle druhu masa a grilu. Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|8. 8. 2015 14:03
Vynikající i s malou změnou, neměla jsem wolšesrt a tak jsem dala sójovku.
Monika Vroubková
|16. 6. 2013 16:50
Děkuji za recept. Zvolila jsem nízký vepřový bok s kostí, vlastně to byla hodně masitá žebra, která jsem z boku odkrojila a nechala jsem je v omáčce marinovat celých 24 hodin. Výborné <:-) . Omáčku budu zkoušet i na jiné maso, máme rádi stehenní řízky, tak uvidím.
JK
|28. 8. 2012 18:32
Mňamka
JK
|28. 8. 2012 18:32
Mňamka
Musilová
|14. 12. 2011 07:23
Masíčko bylo výborné. Líbí se mi ten nápad s pečícím sáčkem, to musím určitě zkusit.
Cibulkovi
|13. 9. 2011 11:28
Recept vypadal lákavě a tak jsme ho vyzkoušeli. Pekli jsme v pečícím sáčku a bylo to exkluzivní a bez hlídání <:-) .
Věrka
|13. 7. 2011 07:06
vynikající :)
Naďa J.
|24. 6. 2011 08:15
Nechala jsem se nalákat a vyplatilo se :-)) ! Vynikající masíčko, výborný výpek, všem chutnalo. Příští prázdninový víkend vyzkoušíme i na grilu :-P ;-) !