2) Vejce rozšleháme s moukou a kořením podle chuti na kašičku hustší než jogurt.
3
3) Maso nakrájíme na dva centimetry tlusté plátky a obalíme ve směsi.
4
4) Jakmile je friťák nahřátý, po jednom každý kuřecí kousek ještě na rychlo obalíme v hladké mouce a vhodíme do horkého oleje. Pokud bychom maso naskládali na mřížku a hromadně ponořili do friťáku tak se olej ochladí a vnikne do masa, tudíž maso pak bude tučné a křupka na mase vám neudělá takový efekt. Navíc by se vám maso přilepilo na přížku.
5
5) Vidličkami s masy ve friťáku hýbu, ať se nepřilepí.
6
6) Jak bude mít maso světle hnědou barvu, vytáhnem a necháme okapat. Díky tomu, že jsme maso házeli zvlášť do oleje, se tuk nedostal dovnitř a zůstal jen na povrchu, což se dá vysát papírovým ubrouskem.
Super recept!!! Opravdu jako KFC!!!!!!!!!!!
Moje hodnocení:
Struktura masa 100% - úplně jako v KFC
Chuť 80% - Není to úplně přesné, ale strovnatelné.
Tento recept na mě udělal největší dojem ze věech receptů které jsem viděl na recepty.cz.
Děkuji :)