• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Máslový rohlík
Napište svůj komentář k receptu

Máslový rohlík

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 2 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslový rohlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 1
      kg hladká mouka (pšeničná)
    • 20
      g sůl
    • 40
      g droždí
    • 20
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 30
      g sušené mléko
    • 3,80
      dl voda
  • Na potírání
    • 30
      g máslo (přepuštěné)

Postup přípravy receptu

1
Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo
2
Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání všech surovin najednou. Nejobvyklejší způsob, do 1/3 celkového množství tekutiny potřebné na zadělání těsta přidáme droždí trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, teplota omládku 30C°. Po nakynutí přidáme zbytek vody a další suroviny. Tuhost těsta volíme podle vyráběného sortimentu. Teplota těsta v rozmezí 29-30 C°. Doba zrání těsta 1-2 hodiny.
3
Tvarování rohlíků
4
Připravené těsto rozdělíme na stejné kousky, které stočíme do malých bochánků a necháme 5 minut odpočinout. Pomocí válečků vyválíme z bochánků elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se nám placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Vytvarované rohlíky necháme rovné nebo do tvaru podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

Sladký zapečený rohlík

Sladký zapečený rohlík

Sladký rohlík - loupák

Sladký rohlík - loupák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 13. 12. 2013 14:11

    těsto kyne 20 minut!!!

  • Pavel | 3. 12. 2013 20:28

    více info na adrese ;-) http://is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prace_2013-upravena.txt

  • Pavel | 1. 12. 2013 00:03

    a do omládku patří všechno receptivní droždí

  • Pavel | 1. 12. 2013 00:02

    omládek má mít výtěžnost 200% vždy je mouka 100% zbytek je voda teplota omládku 30-32 kynout 30 minut a těsto 30-32 stupňů zraje 15 minut kdyby by se nechalo díl tak by se to propadlo a nebylo by to hezké...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Snídaně Dopolední svačina Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

28
Chili (chilli) con carne
Chili (chilli) con carne
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Ratatouille
Ratatouille
15
Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem
Zeleninový salát s…
14
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

Zesnulý muzikant David Stypka (†41): Úspěchy i po smrti! Maminku drží nad vodou

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Máslový rohlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact