• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Máslový rohlík
Napište svůj komentář k receptu

Máslový rohlík

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 2 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslový rohlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 1
      kg hladká mouka (pšeničná)
    • 20
      g sůl
    • 40
      g droždí
    • 20
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 30
      g sušené mléko
    • 3,80
      dl voda
  • Na potírání
    • 30
      g máslo (přepuštěné)

Postup přípravy receptu

1
Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo
2
Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání všech surovin najednou. Nejobvyklejší způsob, do 1/3 celkového množství tekutiny potřebné na zadělání těsta přidáme droždí trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, teplota omládku 30C°. Po nakynutí přidáme zbytek vody a další suroviny. Tuhost těsta volíme podle vyráběného sortimentu. Teplota těsta v rozmezí 29-30 C°. Doba zrání těsta 1-2 hodiny.
3
Tvarování rohlíků
4
Připravené těsto rozdělíme na stejné kousky, které stočíme do malých bochánků a necháme 5 minut odpočinout. Pomocí válečků vyválíme z bochánků elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se nám placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Vytvarované rohlíky necháme rovné nebo do tvaru podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

Sladký zapečený rohlík

Sladký zapečený rohlík

Sladký rohlík - loupák

Sladký rohlík - loupák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 13. 12. 2013 14:11

    těsto kyne 20 minut!!!

  • Pavel | 3. 12. 2013 20:28

    více info na adrese ;-) http://is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prace_2013-upravena.txt

  • Pavel | 1. 12. 2013 00:03

    a do omládku patří všechno receptivní droždí

  • Pavel | 1. 12. 2013 00:02

    omládek má mít výtěžnost 200% vždy je mouka 100% zbytek je voda teplota omládku 30-32 kynout 30 minut a těsto 30-32 stupňů zraje 15 minut kdyby by se nechalo díl tak by se to propadlo a nebylo by to hezké...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Snídaně Dopolední svačina Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Dietní buchta

Dietní buchta

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

142
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
86
Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dvojsýrová pomazánka s…
85
Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Dvoubarevný smetanový…
73
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz VIDEO: Pohřeb Jiřího Hromady (†66), někdejšího hereckého prezidenta a gay aktivisty

VIDEO: Pohřeb Jiřího Hromady (†66), někdejšího hereckého prezidenta a gay aktivisty

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

Čarujte na Dušičky: Vyžeňte zlo z domu a rozmlouvejte s mrtvými

  • Recepty.cz
  • Máslový rohlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact