povidla
:švestková, jablečná, hrušková, borůvková..., dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Jáhly 2 X spaříme vařící vodou, pak zavaříme do horkého mléka se špetkou soli a umícháme hustou kaši, kterou osladíme a omastíme máslem (40 g). Pekáček vymažeme máslem (můžeme i vysypat strouhankou nebo kokosem), naplníme polovinou kaše, zarovnáme, potřeme povidly dle chuti a pokryjeme další vrstvou jáhlové kaše. Pokud máme hodně hustou kaši a jde špatně roztírat na povidla, můžeme ji naředit trochou mléka. Povrch lehce posypeme slabounkými plátky másla a zapečeme v předehřáté troubě dorůžova.
2
Hotový jáhelník podáváme teplý a pocukrovaný, s miskou rozpuštěného másla, kterým si každý může jáhelník ještě pokapat.