Máslové sušenky vyšperkované violkami lahodí oku i chuti. Výtečné jsou nejen k odpolednímu čaji, přibalit je můžete i dětem do školy jako sladkou svačinku.
Moučkový cukr vyšlehejte s máslem do světlé pěny a zašlehejte vejce s vanilkovým extraktem. Přidejte mouku se solí a uhněťte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte přes noc v ledničce.
Těsto rozválejte mezi pečicími papíry na sílu asi 0,5 cm, pak ho nebudete muset podsypávat další moukou a sušenky budou křehčí. Nejlepší bude, když tak učiníte přímo na plechu. Kulatým vykrajovátkem vykrájejte kolečka a rozložte na ně květy zbavené stonků.
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto s violkami znovu překryjte pečicím papírem a velmi zlehka přejeďte válečkem.
4
Pečicí papíry i se sušenkami opatrně přesuňte na plech, sejměte z nich horní list a sušenky upečte dobleda, asi 10 minut. Sušenky nechte vychladnout na mřížce a před podáváním je pocukrujte.