• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Máslové sušenky s jedlými květy
Napište svůj komentář k receptu

Máslové sušenky s jedlými květy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 12
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslové sušenky s jedlými květy
Máslové sušenky s jedlými květy
Máslové sušenky s jedlými květy
Máslové sušenky s jedlými květy
Máslové sušenky s jedlými květy
Máslové sušenky s jedlými květy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jednoduché a přitom chutné máslové sušenky přijdou vhod při každé příležitosti. Ozdobené jedlými květy vnesou domů jarní pohodu a dobrou náladu.

Suroviny

20 porce
    • 250
      g máslo
    • 150
      g třtinový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      špetka sůl
    • 450
      g hladká mouka
    • jedlé květy
    • 1
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Máslo nakrájejte na kostky a utřete do pěny spolu s cukrem, nejlépe v robotu s plochým šlehačem. Zašlehejte žloutek a špetku soli a poté již jen krátce, aby se těsto spojilo, hladkou mouku. Těsto vyklopte na pracovní plochu a vytvořte z něj pevný a rovnoměrný váleček o průměru asi 6–8 cm. Zabalte ho do potravinové fólie a nechte asi hodinu odpočinout v ledničce.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

2
Troubu rozehřejte na teplotu 170 °C. Z válečku odkrajujte ostrým tenkým nožem plátky o tloušťce 1 cm a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Na každou sušenku vtiskněte kvítek a potřete ji lehce rozšlehaným bílkem. Pečte v troubě asi 10 minut.
3
Sušenky jsou po vyndání z trouby měkké a velmi křehké, proto je nechte vychladnout na plechu a teprve poté je přendejte na talíř. Tip: Sušenky můžete uchovat v chladu nejméně 2 týdny.

RADA: 5 tipů na pečení sladkého i slaného

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Sušenky

Sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Jedlé květy Máslo Sůl Třtinový cukr Žloutek

Domácí zdravé müsli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Rychlá čína

Rychlá čína

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Směs na špagety

Směs na špagety

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Domácí zdravé müsli

Poslední sledované recepty

56
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
55
Houbový guláš
Houbový guláš
52
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
48
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
43
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Máslové řízky - sváteční
Máslové řízky - sváteční
Máslové sušenky
Máslové sušenky
Máslové sušenky s čokoládou
Máslové sušenky s čokoládou
Máslové sušenky s violkami
Máslové sušenky s violkami
Máslové vánoční stromečky
Máslové vánoční stromečky
Máslovo - ořechové kolečka
Máslovo - ořechové kolečka
  • Recepty.cz
  • Máslové sušenky s jedlými květy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact