plátek
vepřové maso
kotlety, plecko, může být i kuřecí
Postup přípravy receptu
1
V pekáči orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a na chvíli odložíme. Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, mletá paprika) a zaprášíme moukou. Na pánvičce s olejem maso z obou stran opečeme a skládáme do pekáče na připravenou cibuli. Při opékání hlídáme, aby se nám výpek nepřipálil. Měl by být tmavohnědý, ale ne černý.
2
Pak výpek zalejeme vodou, rozvaříme a nalijeme na maso v pekáči tak, aby bylo alespoň z poloviny potopené. Pak na každý plátek masa položíme kousek syrového másla. Přiklopíme a pečeme asi 1/2 až 3/4 hod při 170 °C. Základem úspěchu je nepřipálit výpek. Pokud se tak stane, raději ten kousek vyhoďte a rozvařte jen zbytek, aby jídlo nebylo hořké po připálenině.
3
Nejlepší přílohou je bramborová kaše.
4
Další <a href=http://galerie.recepty.cz/main.php?g2_itemId=643>foto k receptu</a>
Restovala jsem na trošce oleje a přidala jsem opravdu jen kousíček másla a bylo to dokonalé a ne mastné. I cibule mi moc chutnala. Jinak Lenko, pokud chcete něco nekalorického, tak je potřeba asi zajít do jiné kategorie - třeba saláty.
Anna Čuprová
|3. 5. 2009 06:59
Myslím,že pořadí na TOP na tomto webu je diskutabilní.Např. tento recept si držel dlouho třetí příčku a hodnotilo jej 27 uživatelů,ale např.Pizza těsto jako z pizzerie má průměrné hodnocení nyní 1,27,je na 10. místě, ale hodnotilo jej 169 lidí.
Lada Kovářová
|30. 4. 2009 21:54
Lenko, TOP recepty = výpis receptů dle hodnocení uživatelů.
Edita Lukášová
|30. 4. 2009 07:27
Máslové řízky jsem dělala minulý týden a nijak mě nenadchly - o velké mastnotě už byla řeč a cibule, která se v pekáči prakticky uvařila, taky nebyla nic moc...
Lenka Nerudová
|29. 4. 2009 23:04
A nechci být ošklivá, ale našla bych tady spoustu jiných receptů, které bych zařadila do TOP 10. Nevím, jakým způsobem se toto pořadí volí, nebo vybírá, ale sem bych nesáhla.
Lenka Nerudová
|29. 4. 2009 23:02
Mně to připadlo velmi mastné...restovat na oleji, pak ještě přidávat takovou porci másla????Myslím, že zbytečné....kdyby se všechny ingredience včetně másla - ale jen malé hrudky - daly do pekáče a podlily vodou, před dopečením se odkrylo víko pekáče, mělo by to absolutě stejný efekt..upečené, zapečené, ale minilálně o desítky tisíc kalorií, nebo stovky mastných ok méně
Anna Čuprová
|6. 4. 2009 15:25
Nevyzkoušel někdo náhodou tento recept s masem z divočáka?
Benova Lenka
|5. 4. 2009 15:09
Dnes so varila k obedu z kuracieho mäsa, doporučujem. Dávam za 1.
Anna Čuprová
|2. 4. 2009 10:12
Recept jsem vyzkoušela, všem chutnalo,másla jsem dala málo a použila libové vepřové plecko.Dávám za 1.
Mirka Vrsnikova
|31. 3. 2009 21:33
Velmi ráda zapékám maso v troubě a našla jsem zde pár skvělých receptů. Tento ale neshledávám nijak extra. Maso je sice opravdu šťavnaté, ale chuťově nevýrazné a hodně mastné.
Renda ***
|31. 3. 2009 05:34
dělala jsem z krkovičky, bylo to výborné, jen na můj vkus dost mastné...držela jsem se přesně receptu a to máslo už bylo jaksi navíc, příště budu chytřejší :-))
Zdenka Drábková
|30. 3. 2009 17:24
Včera jsem dělala celé rodině na oběd s bramborem z kuřecího masa s velkým zeleninovým salátem a všichni chválili.
Kateřina Candrová
|29. 3. 2009 17:20
Výborné. Děkuji za recept.
Lenka Štěpanková
|29. 3. 2009 13:05
Dělala jsem dnes k obědu a bylo to vynikajici. Hodnotím za1 a přidávám k oblíbeným.
Táňa Tylečková
|29. 3. 2009 11:47
Dnes jsem udělala,maso bylo sice šťavnaté, ale chuťově nic moc, prostě klasický přírodní řizek
Léňa Mühlfeldová
|28. 3. 2009 14:12
Už jsem si vyndala na tento recept masíčko z mrazáku a chystám se tuto baštu udělat, zní to totiž báječně.
Roman Raba
|26. 3. 2009 14:32
Dnes byly k obědu i s kaší a opravdu supr.
Ostružina Lesní
|24. 3. 2009 20:24
Tak tohle nemá chybu. Výborné i kuřecí řízky. dávám 1.
zdenka supolova
|26. 1. 2009 19:23
Dělám z kuřecího a je to strašně dobré,ta cibule a to masíčko opravdu máslové.Vynikající!
Jana Řezníčková
|26. 1. 2009 14:23
Tak jsem receptu dala velikou jedničku. Postup jsem dodržela, jen místo oleje dala domácí sádlo. Je to vynikající !!!! Dneska jsem měla i v práci k obědu a ještě zbyde na dnešek k večeři. Schváleně jsem toho dělala "horu" a neprohloupila jsem. Nádherně to voní i chutná !!! K tomu bramborová kaše a salát z domácího kysaného zelí. Vynikající měkkoučké masíčko.
Anonym
|1. 3. 2008 10:26
Delal jsem vcera a dnes rano jsme prazdny pekacek doslova vytreli houskama.
trajda
|24. 2. 2008 10:09
omacka primo excelent a rizky taky
milena kubikova
|12. 2. 2008 16:35
recept kt. odporucia tak skusene damy ako hela a eva precechtelova, skratka nejde neurobit....jednoduche na pripravu a vynikajuce na konzumaciu...stava spod masa + cibulka je na zemiakovom pyre vynikajuca.
Eva Přecechtělová
|10. 2. 2008 20:46
Dělala jsem dnes, všem chutnalo. Díky za recept, přidávám k oblíbeným.
Bob -
|2. 11. 2007 16:03
Dělal jsem k obědu, papriku jsem přidal i pálivou - nemělo to chybu!
Hela -
|25. 7. 2007 18:33
Jsem ráda Jitřenko, že vám chutnalo! Pokud vám nejvíc chutnala ta cibulka,zkuste i obdobu s hovězím masem. Dala jsem to sem s názvem Hovězí na zázvoru.
Jitřenka
|22. 7. 2007 17:42
Tak dnes jsem tyhle řízečky uvařila k obědu a byly moc dobré. Nejlepší byla ta cibulka z pod masa, kterou jsem dala na bramborovou kaši. Manžel řekl, že je mám zařadit do svého reperoáru. Dávám za 1!