kg
čerstvé ovoce
_ hrušky, švestky, jablka, borůvky, meruňky, ... cca
Postup přípravy receptu
1
Ovoce omyjeme, oloupeme, vypeckujeme, vyndáme jádřince a pokrájíme na středně velké kousky, které dáme na pánev s rozehřátým máslem, posypeme vanilkovým cukrem a cukrem krupicí (dle chuti a kyselosti ovoce) a zprudka za stálého míchání restujeme asi 3-5 minut. Výborná je kombinace tvrdšího ovoce (jablko, hruška) s měkčím (slíva,třešeň,borůvka,malina...). Ovoce trochu změkne, pustí šťávu a společně s máslem vznikne lahodná omáčka s ovocem.
2
Dochutit můžeme i citronovou šťávou, čerstvým zázvorem nebo skořicí, to záleží na druhu ovoce, které jsme zvolili. Takto připravenou horkou směsí poléváme těstoviny, krupicové noky, gnocchi nebo i rýži. Na talíři můžeme posypat mletým mákem, ořechy, moučkovým cukrem, nastrouhaným tvrdým tvarohem... .
Dali jsme boruvky tresne a jablka. Bylo to vyborne ale spatne jsme ohodnotili. Da se to nejak opravit?
Dankova
|23. 2. 2015 19:19
S manželem jsme si do ovoce po odebrání dětem přicákli trochu rumu a tak jsme si na sladké večeři nakonec smlsli všichni.
Katka
|20. 11. 2013 08:29
Máslové ovoce jsem dělala včera našim dvojčatům, uvařila jsem flíčky, ovoce nakrájela na menší kousky a nakonec pokapala sladkou acktivií. Moc jim to chutnalo a nám taky, takže příště vařím pro celou rodinu. Až budou starší vyzkouším i ořechy a mák.
Picková
|3. 1. 2012 10:54
Výborné!!! Dělala jsem pouze jablíčka, místo vanilkového cukru dala trochu skořice a nakonec vmíchala jogurt :-P
Stribulová
|4. 10. 2011 07:08
Udělala jsem dětem a mělo na kolínkách velký úspěch. Myslím, že kdyby se rum nechal převařit, tak by se ovoce mohlo podávat i nezletilcům, ale nezkoušela jsem.