• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Máslové mušličky
Napište svůj komentář k receptu

Máslové mušličky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslové mušličky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g hladká mouka
    • 300
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • sůl
  • Náplň
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 200
      g lískové oříšky mleté

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto z uvedených surovin, měly by mít před zpracováním stejnou teplotu - ne změklé máslo a žloutky z ledničky. Do rána necháme odležet v mírném chladnu. Pak po částech mezi dvěmi mikroteny vyvaluji těsto, ne moc tenké a vykrajuji oválky - zoubkovaná formička, bývají v balení 3 různé velikosti, tak ta prostřední. Oválky kladu na papír na pečení.
2
Z bílků a 1 lžíce cukru vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme zbylý cukr a oříšky. Naplním plátěný pytlík a hladkou trubičkou stříkám náplň doprostřed oválků. Oválek přehnu a na krajích přimáčknu. Osvědčil se mi tento tvar lépe než kolečko.
3
Pečeme zvolna při 170 °C do růžova. Horké můžeme obalit v cukru, nejlépe je horké sesunout opatrně na pocukrovaný papír a ještě jemným sítkem pocukrovat shora, cukroví se nepoškodí tak jako u obalování - stejně postupuji u vanilkových rohlíčků. U nás ze mušličky necukrují.
4
Vyzkoušela jsem mnoho druhů mušlí - žabích hub, ale tyhle nám chutnají nejvíc a roky patří k TOP naší rodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové sušenky s čokoládou

Máslové sušenky s čokoládou

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)

Butter chicken (máslové kuře) s flat…

Máslové briošky

Máslové briošky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Tkáčová | 8. 12. 2006 10:10

    Jarko,oříšky pražím ,když je zapichuji třeba do jetýlků nebo kopečků.Pečením slupka praskne a oddělí se od oříšku.Cukroví je od slupek a ještě oříšek vypadne a v cukroví zůstane díra a v ní slupka.Pražím tak,že na suchou teflonovou pánev nasypu oříšky,promíchávám na mírném plameni a když slupičky začnou praskat-vezmu sem tam jeden a zkouším v prstech,jestli jde slupka dolů. Pak je horké nasypu na starou utěrku na vál a třu rychle oříšky v utěrce od slupek .Pak je vyberu do misky,utěrku vypráším a oříšky nožem popravím,kde ještě slupka zůstala.Pravidlo je- loupat horké a nepřipálit. Když peču a mám horkou troubu,dělám to v troubě na suchém plechu.

  • Jaroslava Rajmová | 8. 12. 2006 07:59

    Prosím, proč se praží lískové oříšky a jak to přesně děláte. Děkuji

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 08:46

    Oříšky do náplně dávám půl vlašských-více voní a půl lískových-nejsou tak mastné . Jinak když melu oříšky na vánoční cukroví , melu hned lískové a vlašské ve stejném poměru.Jen do cukroví,jako jsou třeba vanilkové rohlíčky dávám jen lískáčky nebo mandle,vlašáky jsou tučnější a rohlíčky se mi pak rozlévají. Vloni jsem koupila loupané lískáčky na oříškové jetýlky . Byly žluklé a už bych to nikdy neudělala.Dobře mi tak,nemám být líná je opražit v troubě a oloupat.

  • Anonym | 25. 11. 2006 00:09

    Paní Tkáčová, jaké mám dát do náplně oříšky. Prodávají se i loupané lískové oříšky. Díky

  • Alisia | 24. 11. 2006 23:19

    Bohužel sklípek nemám, tak jsem je dělala loni podle receptu od kamarádky a byly tvrdé jako kámen, tak mě poradila, abych do krabice, kde je ukládám dala rozpůlené jablko, že budou vláčné, tak to jsem také udělala a oni zplesnivěly. Po upečení jsou však výborné

  • Anonym | 24. 11. 2006 20:47

    Paní Šárko, dejte, prosím, svůj recept na ty oříškové tyčky. Vaše recepty mám ráda. Děkuji. Miíša

  • Šárka Tkáčová | 24. 11. 2006 12:14

    Di,přesně tak. Ale opravdu je to dáno i uskladněním . I balkón je problém , když mrzne až praští . Vezměte si třeba oříškové tyčky- takové s bílkovou polevou .Dělám z vlašáků,bílků a 2 lžíce strouhanky.Myslím , že je tady někdo dal,nebo přidám svůj recept.Taky jsou po rozležení krásně měké a na jazyku se rozplývají.U nás takové pečivo vede.

  • Di | 24. 11. 2006 10:50

    To znamená, že se rozleží a neztvrdnou ani později? Mně bohužel chybí ten sklípek, který v tom hraje velkou roli.

  • Šárka Tkáčová | 24. 11. 2006 10:06

    Di,náplň je opravdu měkoučká, při zakousnutí nekřupe,naopak. Peču 14 dní předem a dám rozležet do sklípku s ovocem.

  • Di | 24. 11. 2006 06:45

    Řekla bych, že náplň, kde jsou pouze bílky a žádné žloutky bude brzy tvrdá, ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Sníh z bílku Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice na španělský způsob

Brokolice na španělský způsob

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Kávové muffiny

Kávové muffiny

Avokádový krém

Avokádový krém

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

"Braunýs"

"Braunýs"

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

92
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
41
Letní těstoviny
Letní těstoviny
41
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
40
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
39
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Dáda po návratu z léčebny: Poprvé ve společnosti! S Aničkou »na srdci«

Dáda po návratu z léčebny: Poprvé ve společnosti! S Aničkou »na srdci«

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Máslové mušličky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact