• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Máslové loupáčky
Napište svůj komentář k receptu

Máslové loupáčky

0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslové loupáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • sůl
    • 100
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g smetana
    • 30
      g droždí
    • 1
      lžíce mák

Postup přípravy receptu

1
V robotu zpracujte mouku, cukr, sůl a máslo na hrubou drobenku. Smetanu trochu ohřejte, rozdrobte do ní droždí a rozmíchejte. Přidejte žloutek a rozkvedlejte.
2
Robot s moukou nastavte na nejnižší rychlost a pozvolna přilévejte smetanu. Těsto zpracovávejte 10 minut dohladka. Udělejte z něj kouli a uložte do mísy. Zakryjte utěrkou a nechte v teple vykynout na dvojnásobek. Vyklopte ho z mísy a rozkrojte na poloviny. Z obou vytlačte rukama vzduch a vyválejte na kruhy o průměru 30 cm, tenké 0,5 cm. Každý kruh rozřízněte na šest stejných částí.
3
Dva plechy vyložte papírem na pečení. Každou z nakrájených částí těsta smotejte do tvaru rohlíku: položte je špičkou od sebe, vytáhněte do stran a pomocí natažených prstů a dlaní pevně smotejte směrem od sebe. Ohněte do podkovy a oba tenké konce přehněte kousek zpět a stlačte. Přeneste na připravený plech. Totéž zopakujte se zbytkem těsta. Nevykynuté rohlíčky potřete rozšlehaným bílkem. Nechte důkladně vykynout.
4
Troubu zahřejte na 200 °C. Vykynuté rohlíčky znovu potřete bílkem a posypte mákem. Vložte oba plechy do trouby a hned snižte teplotu na 150 °C (zapněte horkovzdušný oběh, máte-li). Pečte 20 až 22 minut dozlatova, v polovině pečení otočte a prohoďte oba plechy.
5
*Recept pro vás připravil úspěšná kuchařka Florentýna Zatloukalov*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Máslové briošky

Máslové briošky

Lívanečky z máslové dýně

Lívanečky z máslové dýně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mák Máslo Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Brambory zapečené se špenátem a sýrem

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

82
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
43
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
28
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
27
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip (zálivka) do…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Máslová vánočka
Máslová vánočka
Máslové briošky
Máslové briošky
Máslové koláčky s crème fraîche a jahodami
Máslové koláčky s crème fraîche a…
Máslové mini bochánky (mazance) - drobenkové
Máslové mini bochánky (mazance) -…
Máslové ovoce - rychle, chutně, zdravě
Máslové ovoce - rychle, chutně, zdravě
Máslové řezy
Máslové řezy
  • Recepty.cz
  • Máslové loupáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact