Brioška je oblíbený druh pečiva nejen ve Francii, odkud původně pochází. Můžete si ji připravit na sladko, ale skvěle chutná i slaná naplněná masem, či zeleninou.
Mléko promíchejte v míse s droždím a cukrem a nechte pár minut na teple stát, až se začnout tvořit bubliny. Ve velké míse zpracujte rukama mouku se solí a máslem na drobenku. Přidejte mléko s droždím a prošlehaná vejce a vypracujte měkké, mírně lepivé těsto.
Těsto dejte do mísy robotu s hnětacím hákem a hněťte alespoň 10 minut. Přendejte ho do mísy vytřené olejem a nechte kynout na teplém místě asi hodinu. Poté je opět krátce propracujte, bude méně lepit. Z těsta tvarujte briošky, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte kynout další hodinu. Troubu předehřejte na 200 °C, briošky potřete rozšlehaným vejcem a pečte dozlatova, asi 20 minut.