• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Máslová paštika s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Máslová paštika s česnekem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Jemnou domácí paštiku z krůtích jater připravených na másle, zjemněnou smetanou a ovoněnou česnekem a muškátovým oříškem, si vychutnáte na čerstvém bílém pečivu, ale i chlebu.

Suroviny

6 porce
  • na 2 sklenice po 250 ml
    • 500
      g krůtí játra
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g máslo + 60 g na zalití
    • 300
      ml drůbeží vývar
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      stroužek česnek 2-3
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na kusy, cibuli nasekejte nadrobno. V pánvi zpěňte cibuli na lžíci másla, přidejte játra a pár minut restujte, aby se zatáhla. Vlijte vývar a vařte asi 10 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Játra přendejte do nádoby na mixování. Přidejte asi polovinu tekutiny z pánve a pokrájené povolené máslo. Mixujte dohladka a postupně přidávejte smetanu. Konzistence by měla připomínat jemnou kaši. Přidejte rozmačkaný česnek, koření, důkladně osolte a opět promixujte. Tip: Část vývaru můžete vyměnit za bílé víno, to půjde k játrům do pánve jako první, jakmile se vyvaří alkohol, přilijte vývar.
3
Paštikou naplňte sklenice, povrch zalijte vrstvičkou rozpuštěného másla a nechte v chladu ztuhnout.

RADA: Připravte avokádovou pomazánku podle VIDEO návodu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

Paštika se šalvějí a kandovaným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Maso Vnitřnosti FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží vývar Krůtí játra Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Smetana 12% Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

93
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
49
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
24
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Máslo ala pizzerka
Máslo ala pizzerka
Máslo s medvědím česnekem
Máslo s medvědím česnekem
Máslová bábovka
Máslová bábovka
Máslová pěna s uzenou rybou
Máslová pěna s uzenou rybou
Máslová vánočka
Máslová vánočka
Máslové briošky
Máslové briošky
  • Recepty.cz
  • Máslová paštika s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact