• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Máslová paštika s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Máslová paštika s česnekem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Jemnou domácí paštiku z krůtích jater připravených na másle, zjemněnou smetanou a ovoněnou česnekem a muškátovým oříškem, si vychutnáte na čerstvém bílém pečivu, ale i chlebu.

Suroviny

6 porce
  • na 2 sklenice po 250 ml
    • 500
      g krůtí játra
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g máslo + 60 g na zalití
    • 300
      ml drůbeží vývar
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      stroužek česnek 2-3
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na kusy, cibuli nasekejte nadrobno. V pánvi zpěňte cibuli na lžíci másla, přidejte játra a pár minut restujte, aby se zatáhla. Vlijte vývar a vařte asi 10 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Játra přendejte do nádoby na mixování. Přidejte asi polovinu tekutiny z pánve a pokrájené povolené máslo. Mixujte dohladka a postupně přidávejte smetanu. Konzistence by měla připomínat jemnou kaši. Přidejte rozmačkaný česnek, koření, důkladně osolte a opět promixujte. Tip: Část vývaru můžete vyměnit za bílé víno, to půjde k játrům do pánve jako první, jakmile se vyvaří alkohol, přilijte vývar.
3
Paštikou naplňte sklenice, povrch zalijte vrstvičkou rozpuštěného másla a nechte v chladu ztuhnout.

RADA: Připravte avokádovou pomazánku podle VIDEO návodu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

Paštika se šalvějí a kandovaným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Maso Vnitřnosti FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží vývar Krůtí játra Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Smetana 12% Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

53
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
16
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
15
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Máslo ala pizzerka
Máslo ala pizzerka
Máslo s medvědím česnekem
Máslo s medvědím česnekem
Máslová bábovka
Máslová bábovka
Máslová pěna s uzenou rybou
Máslová pěna s uzenou rybou
Máslová vánočka
Máslová vánočka
Máslové briošky
Máslové briošky
  • Recepty.cz
  • Máslová paštika s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact