Utřeme máslo a žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme rum a střídavě přimícháváme mouku s práškem do pečiva a mlékem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Můžou se přidat i rozinky nebo kandované ovoce. Pečeme na 175 °C.
Výborná bábovka, pečeme doma opakovaně a už několikrát jsem recept posílala dál… jen si ještě přidám jogurt nebo nastrouhané jablko a je ještě vláčnější….
Vyborna babovka. Robievam roky maslovu ale trosku iny recept bez mlieka a zda sa mi dost sucha v poslednej dobe, tato ma menej masla a mliecko je ozaj vlacna chutna.
Dakujem za super recept, ukladam . Akurat tam chybala info aky cukor tam ide. ja som dala krystalovy a piekla som ju tak 35-40min.
makak z Hranic
|12. 9. 2015 13:28
Doporučil bych paní Janě z VM třeba ať vyzkouší kandované ryby na místo kaštanů ale hlavně ať se trefí s komentářem do receptu kde je uvedena tvarohová bábovka ... ale zároveň bych chtěl poděkovat paní Lorencové za podrobný recept který je opravdu výborně vyvážený a výrobek je vážně skvělý a že se neuchýlila k ekvivalentům hrnkových a podobných návodů .... díky a pokud možno více takových receptů ..... ;-)
Mám stejný recept jen s nižším poměrem surovin a je naprosto skvělá vřele doporučuji všem, jen do světlé části dávám ještě kůru z citrónu. Pro změnu je možné do kakaové části trošku rozpustné kávy nebo kávového likéru. Dostala jsem k nescafé malou lahvičku a využití se našlo.
Ester S.
|19. 1. 2007 14:52
Janka z VM, dakujem za tip, niekedy vyskusam! Zatial rozdavam recept na tuto maslovu, kade chodim a vsetkym velmi chuti
Jana z VM
|15. 1. 2007 13:57
Ester, jestli máte ráda tvarohovou, dejte do ní místo rozinek rozpuštěnou čokoládu "Kaštany" - dávám dvoje. Už jsem to tady psala právě v tom receptu tvarohová bábovka. Ta je jedna z nejlepších, alespoň v naší rodině patří k favoritkám.... Ale těch my máme víc....
Ester S.
|14. 1. 2007 17:39
Janka, mate pravdu, receptov je tady neurekom a to je prave super Ja som si dala kedysi zavazok, vyskusat co najviac baboviek z tohto servru, nuz ale zatial som robila len styri - se slehackou, vajecnym konakej, lacinou a tutu maslovou. Tato maslova nam zatial chutila najviac.
Jana z VM
|12. 1. 2007 07:29
Ester, když je těch bábovek tady TOLIK, že to není možné je všechny zvládnout vyzkoušet a taky občas nějaký recept uteče...
Ester S.
|11. 1. 2007 16:53
Tak som dneska piekla tuto babovku a je vazne vyborna, az sa divim, ze zatial nebola hodnotena. Je krasne vlacna a stavnata, ak sa to moze o babovke napisat Mensia zmena oproti receptu: dovolila som si dat 4 vajcia namiesto troch a urobila som ju mramorovanu (do 1/3 cesta Granko).