• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Máslová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Máslová bábovka

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 69
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 2
      dl mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme máslo a žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme rum a střídavě přimícháváme mouku s práškem do pečiva a mlékem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Můžou se přidat i rozinky nebo kandované ovoce. Pečeme na 175 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Jemná máslová pomazánka ze sardinek s bylinkami

Jemná máslová pomazánka ze sardinek s…

Jemná máslová pomazánka s nivou

Jemná máslová pomazánka s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie
    Lucie | 21. 5. 2024 18:03

    Výborná bábovka, pečeme doma opakovaně a už několikrát jsem recept posílala dál… :) jen si ještě přidám jogurt nebo nastrouhané jablko a je ještě vláčnější…. :3

  • Lucia Galbava | 9. 4. 2019 14:20

    Vyborna babovka. Robievam roky maslovu ale trosku iny recept bez mlieka a zda sa mi dost sucha v poslednej dobe, tato ma menej masla a mliecko je ozaj vlacna chutna. Dakujem za super recept, ukladam . Akurat tam chybala info aky cukor tam ide. ja som dala krystalovy a piekla som ju tak 35-40min. :P

  • makak z Hranic | 12. 9. 2015 13:28

    Doporučil bych paní Janě z VM třeba ať vyzkouší kandované ryby na místo kaštanů ale hlavně ať se trefí s komentářem do receptu kde je uvedena tvarohová bábovka ... ale zároveň bych chtěl poděkovat paní Lorencové za podrobný recept který je opravdu výborně vyvážený a výrobek je vážně skvělý a že se neuchýlila k ekvivalentům hrnkových a podobných návodů .... díky a pokud možno více takových receptů ..... ;-)

  • Miroslava Smékalová | 2. 9. 2014 12:30

    Výborná :-)

  • zuzka0011 | 3. 6. 2014 20:32

    Krásně vláčná, křehká, nádherně vyběhla. Určitě doporučuju!

  • Márty | 11. 2. 2014 15:48

    Výborná.....trochu jsem ji zaměnil místo rumu dávám ocet a dávám tam trochu méně mouky......ale opravdu skvělá.všem chutnala ;-)

  • Leňa | 22. 5. 2012 09:49

    super...sklidila velikou pochvalu.

  • Vercas1 | 28. 5. 2011 16:08

    Bábovka je vážně výborná!

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 00:27

    Mám stejný recept jen s nižším poměrem surovin a je naprosto skvělá vřele doporučuji všem, jen do světlé části dávám ještě kůru z citrónu. Pro změnu je možné do kakaové části trošku rozpustné kávy nebo kávového likéru. Dostala jsem k nescafé malou lahvičku a využití se našlo.

  • Ester S. | 19. 1. 2007 14:52

    Janka z VM, dakujem za tip, niekedy vyskusam! Zatial rozdavam recept na tuto maslovu, kade chodim a vsetkym velmi chuti:)

  • Jana z VM | 15. 1. 2007 13:57

    Ester, jestli máte ráda tvarohovou, dejte do ní místo rozinek rozpuštěnou čokoládu "Kaštany" - dávám dvoje. Už jsem to tady psala právě v tom receptu tvarohová bábovka. Ta je jedna z nejlepších, alespoň v naší rodině patří k favoritkám.... Ale těch my máme víc....

  • Ester S. | 14. 1. 2007 17:39

    Janka, mate pravdu, receptov je tady neurekom a to je prave super:) Ja som si dala kedysi zavazok, vyskusat co najviac baboviek z tohto servru, nuz ale zatial som robila len styri - se slehackou, vajecnym konakej, lacinou a tutu maslovou. Tato maslova nam zatial chutila najviac.

  • Jana z VM | 12. 1. 2007 07:29

    Ester, když je těch bábovek tady TOLIK, že to není možné je všechny zvládnout vyzkoušet a taky občas nějaký recept uteče...

  • Ester S. | 11. 1. 2007 16:53

    Tak som dneska piekla tuto babovku a je vazne vyborna, az sa divim, ze zatial nebola hodnotena. Je krasne vlacna a stavnata, ak sa to moze o babovke napisat:) Mensia zmena oproti receptu: dovolila som si dat 4 vajcia namiesto troch a urobila som ju mramorovanu (do 1/3 cesta Granko).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Italská bábovka II.

Italská bábovka II.

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

72
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
31
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
27
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Vysmátá máma Kim Kardashianová: Vydržuje si chůvy za miliony!

Vysmátá máma Kim Kardashianová: Vydržuje si chůvy za miliony!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Masíčko v hermelínu-minutka
Masíčko v hermelínu-minutka
Máslo ala pizzerka
Máslo ala pizzerka
Máslo s medvědím česnekem
Máslo s medvědím česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová pěna s uzenou rybou
Máslová pěna s uzenou rybou
Máslová vánočka
Máslová vánočka
  • Recepty.cz
  • Máslová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact