• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Máslíčko z pizzerie + ciabatta
Napište svůj komentář k receptu

Máslíčko z pizzerie + ciabatta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslíčko z pizzerie + ciabatta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Máslíčko z pizzerie
    • máslo
    • 4
      ks kapary 2g celkem
    • 2
      ks snitka petržele 1-2 , 2g celkem
    • 0,33
      stroužek česnek 1.5 g celkem
    • 17
      ml rostlinný olej
    • 0,25
      lžička vegeta
    • 1
      špetka sůl
  • Ciabatta
    • 400
      g hladká mouka
    • 20
      g droždí
    • 200
      ml voda teplá
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička sůl
    • 6
      ks zelené olivy pokrájené na čtvrtky

Postup přípravy receptu

1
Máslíčko: vše kromě másla rozmixujeme nebo najemno rozetřeme. Promícháme s rozměklým máslem a podáváme namazané na plátcích čerstvé ciabatty. Jen tip pro odměření toho oleje - jde to snadno v odměrce, co se přidává k lékům.
2
Ciabatta: do mísy prosijeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučeném vále důkladně, cca 10 minut, propracujeme. Necháme těsto na teplém místě přikryté kynout asi hodinu až zdvojnásobí objem. Na vále rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30x15 cm) poklademe olivami (pokud nechcete, olivy vynechte) a placky po delší straně přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečícím papíru na plechu kynout. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 °C.
3
Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly. Nejlepší jsou čerstvé, těsně po vychladnutí, kdy jsou krásně křupavé. Jinak tohle je ta mňamka, co servírují v pizzerii, než vám donesou jídlo...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Adrijská Ciabatta

Adrijská Ciabatta

Plněná ciabatta

Plněná ciabatta

Pizza těsto z pizzerie

Pizza těsto z pizzerie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 18. 10. 2007 12:00

    To nevím, Anonyme. já ji rozpekla vcelku a pak jsme ji jedli ještě teplou.

  • Anonym | 18. 10. 2007 10:52

    Já jsem včera koupila v Lidlu také ciabattu neochucenou. Máslíčko dělám zásadně s kořením od Kotányi - Bylinkové máslo - to nám velmi chutná. Teď jsen potřebuji poradit: můžu tu ciabatu rozpékat nakrájenou na plátky, potřenou česnekem a bylinkovým máslem? Děkuji Jana

  • Di | 17. 10. 2007 10:52

    V Praze přece jenom můžeme ciabattu koupit hotovou (naposledy jsem koupila velmi dobrou předpečenou ciabattu v Lidlu - mají různé druhy), takže na pečení došlo pouze jednou, ale do máslíčka jsme se přímo zamilovali. Dávám do něj pouze česnek, olej a vegetu (já tedxy raději Maggi - Harmonii chuti). Dobré pečivo, máslíčko a pár oliv + něco dobrého na zapití mě uvede do stavu kulinářské blaženosti!

  • Marie H. | 17. 10. 2007 10:06

    Lenko, Vaši Olivovou kuchařku mám, je bezvadná a už se těším na tu Mořskou !

  • Lenka Světová | 17. 10. 2007 10:06

    Malé upřesnění: můj je pouze recept na ciabattu, máslíčko vyšpiónovala Lidka ;-)Doufám, že tato skvělá kombinace si najde cestu na mnohé stoly. Máslíčko jsem ještě nevyzkoušela, ale chystám se na něj o víkendu. Ciabatta je skvělá i ochucená bylinkami, nebo třeba vlašskými ořechy. Dobrou chuť!

  • Lenka Světová | 17. 10. 2007 09:46

    Zcela náhodou jsem zde objevila svůj recept. Najdete jej i v knize OLIVOVÁ KUCHAŘKA (viz informace na http://olivovakucharka.webgarden.cz). Poprvé jsem jej publikovala na stránkách, na něž chodívá i Lidka.Zdravím všechny přispívající i pasivní čtenářky a čtenáře a jsem moc ráda, že ciabatta chutná i v jiných rodinách.Mimochodem, na trhu se před Vánocemi objeví i kuchařka MOŘSKÁ, opět víc než pouhá kuchařka. Kniha s recepty, ale také mnoha zajímavými informacemi.P.S. Jsem odpůrcem kečupu, proto doporučuji místo kečupu vmíchat do těsta spíš rajský protlak - reakce na připomínku paní Aleny Böhmové :-)

  • Standa | 15. 7. 2007 17:09

    tak to já jsem zakoupil v Německu namíchanou směs Ciabatta od firmy www.Diamant-mehl.de a byla opravdu nepřekonatelná. Ten recept z této stránky zkusím a dám vědět

  • Katka Altmanová | 23. 5. 2007 10:43

    výborné!

  • Di | 21. 5. 2007 16:27

    Vrátila jsem se z Říma a chtěla doma mým chlapcům připravit něco italského. Mimo jiné došlo i na tento recept. Mohla bych se podepsat pod to, co napsala pavlik. Druhý den jsem máslíčko dělala na zbylou ciabattu znovu a zbytek se dojedl s čekým chlebem - i to bylo skvělé!!

  • pavlik | 28. 2. 2007 09:30

    Báječná mňamka. Včera večer jsem upekla a ve dvou jsme skoro všechno snědli. Připíjeli jsme bílé víno a olizovali se až za ušima. Super.Máslíčko dělám takhle: máslo, česnek, čerstvá bazalka a sušená rajčata.

  • Lidka Kábrtová | 2. 1. 2007 13:16

    Markéto, tohle byla zase špionáž v pizzerii. Taky hodně vyhlášené. Snad Vám to máslíčko bude chutnat.

  • Lidka Kábrtová | 15. 10. 2006 15:33

    Já ty placky řeším spíš nějak odhadem, vzniknou mi spíš takové šišky...

  • jitkakytka | 7. 10. 2006 05:19

    A jak vysoká má být ta placka před přeložením? Po přeložení je tedy čverec 15x15 cm?

  • Lidka Kábrtová | 6. 10. 2006 11:35

    Aleno, to jsem moc ráda, nejlepší je ještě vlahá....a skutečně je příprava strašně snadná.

  • Alena Böhmová | 6. 10. 2006 08:34

    Ciabatta byla velmi jednoducha na pripravu, nadherne vykynula a po upeceni a vychladnuti byla temer hned pryc. Od ted uz ji v obchode nekoupim ;) Jinak zkuste do testa nakrajet kapary, poklást pred prelozenim tenkymi platky rajcat a do testa vmichat trosku kecupu

  • Lidka Kábrtová | 3. 10. 2006 20:01

    To se hrozně moc divím, ciabatty peču docela pravidelně, slané nejsou a také těsto není lepivé....děti je milují. Nemohla jste se někde překouknout při přípravě?

  • Di | 3. 10. 2006 19:30

    Záleží na tom, jakou používáte sůl. Alpská solí mnohem méně než obyčejná.

  • Adel Blahova | 3. 10. 2006 17:44

    Ciabatty jsem dopekla, misto oliv dala nakrajena rajcata, pekne vykynuly a budou priste urcite vytecne, tentokrat jsou na hranici vyhozeni - dve lzicky soli jsou opravdu MOC, temer se nedaji jist, jak moc jsou slane. Priste dam jen jednu a budou milionkrat lepsi. Nicmene diky za recept.

  • Adel Blahova | 3. 10. 2006 11:45

    Tak mam za sebou prvni fazi - nechavam zrovna kynout. Testo bylo dost ridke a hrozne moc se lepilo, musela jsem pridat spoustu mouky na val a neslo dobre zpracovat. Uvidime jak to bude pokracovat - dam vedet.

  • Lidka Kábrtová | 25. 4. 2006 16:35

    Lidko, uvidíte. Čerstvě upečená je neodolatelná a ty dva kusy sní normální rodina na posezení.

  • Lidka Puchingerová | 25. 4. 2006 14:16

    Děkuji za recept, určitě co nejdříve vyzkouším

  • Lidka Kábrtová | 24. 4. 2006 19:11

    Já se poprvé výroby ciabatty bála, ale je to fakt jednoduché a s tou z obchodu se to nedá srovnat. Dělám ji jednou za čas, když chci rodinu rozmazlit - mají ji hrozně rádi.

  • Pavlína Svitáková | 24. 4. 2006 14:06

    Dělám si podobně bylinkové máslo,ale recept na ciabattu je bezva.Připomíná mi těsto na pizzu,krom oliv.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Droždí Hladká mouka Kapary Máslo Olivový olej Rostlinný olej Snitka petržele Sůl Vegeta Voda Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Bílkový chlebíček

Bílkový chlebíček

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Thajská polévka

Thajská polévka

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

35
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
33
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
24
Čevapčiči
Čevapčiči
23
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Máslíčko z pizzerie + ciabatta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact