• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maskovaná cuketa - polévka
Napište svůj komentář k receptu

Maskovaná cuketa - polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maskovaná cuketa - polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks brambory opravdu velké
    • 1
      ks cuketa velká
    • 3
      lžíce smetana na vaření
    • 2
      ks tavený sýr
    • 1
      kostka masox
    • sůl
    • 1
      lžička kopr
    • 2
      lžíce polévkové koření

Postup přípravy receptu

1
Cuketu a brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
2
V troše vody rozvaříme do měkka a ponorným mixerém rozmixujemem na kaši. Přidáme smetanu, sýr, masox a podle požadované hustoty vodu, osolíme, okořeníme a povaříme. 5 minut před koncem vaření přidáme nasekaný kopr.
3
Na talíři sypeme osmaženou houskou.
4
Výsledná polévka má krémovou konzistenci, dá se oživit i podušenými žampiony. Každý rok dostávám od adoptivní babičky fakt přerostlé cukety - tohle jsem s nimi vymyslela.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pája | 21. 8. 2014 18:54

    Byla vynikající :)

  • jafin | 7. 8. 2014 15:38

    Polévka je výborná.Přidala jsem navíc jeden bobkový list a část brambor nechala vcelku.Mohu jen doporučit:)))

  • AliceFladr
    AliceFladr | 12. 9. 2012 13:40

    Výborná polévka...dávám palec nahoru =o)

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 14:05

    Prý na velikosti nezáleží! Jano, Vy jste náš člověk - čím větší, tím lepší. Mám IQ tykve, ale ty Vaše "drobečky" vidím na polévku tak pro fotbalové mužstvo. Já sklízím cuketí miminka. Některá sezobnu jako krkavčí otec hned na poli. Některá chroupám po namočení v dipu u TV. Cuketí geronti jsou vhodní už jen k tepelné úpravě. ...když je neuvařené nastrouhám, tak se kachny mohou zbláznit, asi vědí co je zdravé. Sem tam si zobne i nějaká ta slepice. V Receptech je 9 na salát s cuketami, jen ve třech se tepelně neupravují. Škoda.

  • Tereza J. | 4. 8. 2008 13:10

    Janka, Lidka to myslela asi tak, že tá cuketa bude dorastená na veľkosť tekvice, pretože cukety by sa mali oberať vtedy, keď dosiahnu dĺžku 20, max. 25 cm, teda malé. Preto napísala, veľká cuketa:)))

  • Jana Remková | 4. 8. 2008 11:33

    Jak je to myšleno,velká cuketa?Myslím,že mám celkem odhad,ale většinou mám cuketu 3-4 kilo,tak to je velká cuketa,aspoň myslím a to by bylo asi hodně,na polévku,ne?

  • Pavlína Botková | 2. 8. 2008 16:09

    Výborná polévka. Dala jsem zakysanou smetanu a nedala jsem kopr. Pro horké léto-osvěžující polévka. děkuji.

  • Marie Svobodová | 9. 10. 2007 11:22

    Moc dobrá polévka, kopr jsem neměla dala jsem osmaženou cibulku a byla výborná.

  • zira | 5. 9. 2007 18:53

    polévka byla vynikající, dala jsem zakysanou smetanu a na kostičky nakrájené uzené tofu. na vrch petrželku

  • Gabriela | 26. 6. 2007 12:32

    Výborná polévka! Kopr jsem ale nedala, ale i tak moc dobrá.

  • Lidka Kábrtová | 30. 11. 2006 21:20

    Tady platí ono Werichovo "přiměřeně". Volíme vše dle velikosti hrnce....

  • Anonym | 30. 11. 2006 19:34

    Dala jsem velkou cuketu a 3 větší brambory a měla jsem 4 litry husté kaše. Jek velká je podle vás velká cuketa?

  • Anonym | 19. 11. 2006 11:38

    Můžete mi říct na kolik porcí tato polévka je?

  • Karel Mikeška | 12. 10. 2006 17:06

    Je dobrá a ta smetana dělá své.

  • Anonym | 12. 9. 2006 10:17

    Také mám spoustu ceket, vyzkoušela jsem tuto polévku a je vynikající. Děkuji za recept.

  • Martina S. | 1. 9. 2006 11:56

    Moc dobrá polévka. Vynechala jsem kopr i masox. Na závěr jsem pěkně zahřešila - dala jsem do ní vyškvařenou slaninu s jednou nakrájenou opečenou klobáskou. Mňam.

  • Marta Horáková | 16. 8. 2006 17:49

    Vařím ji podobně,smetanu vynechávám,bez brambor,na závěr uzeninu na kostky,bez kopru,kari koření.

  • štěpánka | 10. 8. 2006 15:57

    Vaříme ji podobně, jen vynecháváme smetanu a místo kopru dávám na konec jemně nasekanou bazalku.

  • Eva H. | 31. 7. 2006 10:28

    Polévka nám moc chutnala, manžel říkal, že to je něco mezi hrachovkou a kulajdou. Cuketu jinak nechtějí, polévku mám schválenou...

  • Anonym | 11. 7. 2006 13:31

    Kopr se má trochu povařit. Je to tak správné, stačí 2 minutky.

  • markeet | 11. 7. 2006 11:07

    polevka vypada zajimave, ale kopr bych urcite nepridavala 5min pred koncem vareni. zvlaste cerstve bylinky se maji do pokrmu pridavat az po odstaveni z plotny.

  • Petra Kaválková | 11. 7. 2006 10:44

    Ano tuhle polévku také znám a je moc dobrá, krásně krémová. Máme jí moc rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cuketa Kopr Masox Polévkové koření Smetana na vaření Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Hrachová polévka s domácími houstičkami

Hrachová polévka s domácími…

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Lučinovo-nivová pomazánka

Lučinovo-nivová pomazánka

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Řízky v klobásovém zelí

Řízky v klobásovém zelí

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
22
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Sharon Osbourneová oslavila první narozeniny bez Ozzyho (†76): Dojemné překvapení od dcery!

Sharon Osbourneová oslavila první narozeniny bez Ozzyho (†76): Dojemné překvapení od dcery!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Maskovaná cuketa - polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact