Žloutky vyšleháme s cukrem (špetka krystal), bílky vyšleháme do sněhu, mascarpone si vyšleháme v nadobě a po té opatrně vpracujeme žloutky a tuhý sníh z bílků a cukr. Připravíme si nádobu, do které budeme vrstvit desert stylem piškoty, vyšlehané mascarpone, piškoty, mascarpone (piškoty necháme nasát kávu a poté je pokapeme třesňovicí a amaretem). Skončíme poslední vrstvou, kterou tvoří vyšlehané mascarpone a posypeme ji kakaem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
šárinka
|18. 8. 2006 09:28
dělám jednodušší verzi. 8 žloutků vyšlehám s 2 lž moučkového cukru a s 4 kelímky mascarpone. děti nemají rádi příchuť kávy tak piškoty máčím v mléku s grankem, kterým pak i dezert posypu.
spejsek
|12. 8. 2006 08:05
moje švagrová dělá, že mascarpone osladi medem smíchá s jogurtem. Piškoty pokape kávou a pak vství a na vrch nastrouhá bílou a tmavou čokoládu. Je zdravější verze kvůli holesterolu. Je to moc dobré. Ten sýr stojí asi 30kč.
David
|10. 8. 2006 19:08
Ta vejce bych asi neriskoval. Může to být dobré, ale levné to asi moc nebude, tedy jak pro koho.