• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Masarykovo cukroví z Krkonoš
Napište svůj komentář k receptu

Masarykovo cukroví z Krkonoš

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 93
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masarykovo cukroví z Krkonoš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 180
      g vlašské ořechy
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      ks žloutek

Postup přípravy receptu

1
Ořechy na 2 hodiny namočíme do vody, pak osušíme a nasekáme - nijak jemně to být nemusí. Vše "zhňácáme" dohromady, přidáme ořechy. Vytvarujeme válečky, průměr tak 5 cm, zabalíme do fólie a dáme je do lednice ztuhnout, klidně je tam necháme do druhého dne, s těstem se pak lépe pracuje. Troubu rozpálíme na 150 °C, na plechy dáme papír na pečení. Válečky krájíme na tenká kolečka a pečeme, až zrůžoví. Horké obalujeme ve směsi moučkový + vanilkový cukr.
2
Jinak já jsem mlsná, tohle je jedno z nejlepších cukroví, co znám. Navíc nedá skoro žádnou práci. Lze ho jíst už dva tři dny po upečení, po týdnu v chladu, je ale lepší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Vánoční cukroví-Vosí hnízda

Vánoční cukroví-Vosí hnízda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • effatha | 15. 12. 2019 13:31

    Toto cukroví znám od kamarádky, která ořechy namáčí v mléce. Protože mléko nemůžu, jsem ráda, že voda stačí :-)

  • pippiva
    pippiva | 30. 12. 2015 15:44

    Zamenila jsem hladkou mouku za semolino, mouku z trvrde psenice. Vysledek vyborny! <3

  • Katka0501 | 22. 11. 2015 18:47

    Ttoto cukroví dělám každý rok, je výborné. Ale nemám ráda velké kusy cukroví, tak z těsta dělám kuličky.

  • krehulka
    krehulka | 16. 12. 2014 04:31

    určitě už jsem komentovala před lety - je to přímo mňamózní - velmi jednoduché a víc než dobré! kdo okusil nechce jinak :-))

  • Marketa.A85 | 5. 4. 2014 00:58

    Toto cukroví jsem dělala poprvé letos o Vánocích, a určitě ho budu dělat letos zase, protože je výborné, a to jsme docela velcí mlsouni. Musela jsem ho před manželem, který jinak ořechy ve veškerém cukroví a pečivu nesnáší, schovávat, aby něco vůbec zbylo... Doporučuji péct těsně před Vánoci, protože čím čerstvější, tím voňavější a chutnější ;-) Skvělé a jednoduché :-)

  • Marketa.A85 | 5. 4. 2014 00:58

    Toto cukroví jsem dělala poprvé letos o Vánocích, a určitě ho budu dělat letos zase, protože je výborné, a to jsme docela velcí mlsouni. Musela jsem ho před manželem, který jinak ořechy ve veškerém cukroví a pečivu nesnáší, schovávat, aby něco vůbec zbylo... Doporučuji péct těsně před Vánoci, protože čím čerstvější, tím voňavější a chutnější ;-) Skvělé a jednoduché :-)

  • pippiva
    pippiva | 27. 12. 2012 21:59

    Tento rock se mi povedlo zapomenout na žloutek a ono se nic nestalo... Vysledek byl snad ještě lepší a křehčí než se žloutkem. Takže příště jiz vynechávám žloutek záměrně . Super cukroví.

  • kata | 10. 12. 2012 12:16

    Také vyzkouším, moc děkuji.

  • kata | 10. 12. 2012 12:09

    Důležité je podělit se o recept a jakým slovním vyjádřením, je už na každém. Myslím, že někdy je takové vyjadřování výstižnější.

  • helena | 19. 12. 2011 19:45

    Masarykovo cukroví naštěstí znám, dělám ho léta, je vynikající. Ale psát do receptu a ještě přidat na net "zhňácat" to fakt síla! Brrr.

  • jana | 12. 12. 2011 12:37

    Je to moc dobré cukroví, už jsem ho dělala loni. Přikládám pár drobností na vylepšení: ořechy namáčím ne ve vodě, ale v rumu - i přes noc. Válečky dělám o průměru maximálně 3cm, aby byly kolečka menší - vánoční, potom krájím tenké plátky asi 3mm. Nezapomeňte, že pečením nabudou. No a v cukru neobaluji vůbec, lépe vynikne chuť. Pěkné vánoce

  • šárka hrubá | 7. 12. 2011 10:12

    Tak jsem vyzkousela ;-) a je to vynikající :-P moc děkuji za recept,uz ho mam v oblibenych :-)

  • pippiva
    pippiva | 6. 12. 2011 15:30

    Je krupave, ale velmi krehke a to nam prave veeeeelmi chutna. Nenechavam ani ulezet. ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 12. 2011 14:07

    Mně se právě zdály křupavé až moc, takže je letos už neděláme... Ale někomu to právě může chutnat.....

  • Eva P. Fr | 6. 12. 2011 13:20

    Muzu se zeptat - je to cukrovi spis mekke nebo krupave ? dekuju za odpoved.

  • šárka hrubá | 1. 12. 2011 01:44

    rychlovka a vypadá to dobře,určitě vyzkouším :-)

  • Dáša | 22. 12. 2010 08:51

    je to rychlovka, a chutnalo, zařazjui do mé top10 na příští rok!

  • recepty73
    recepty73 | 15. 12. 2010 19:18

    Znám inovaci receptu,z opražených buráků ;-)

  • pippiva
    pippiva | 15. 12. 2010 19:13

    Nase cukrovi cislo 1!Pochutnavame si rovnou z plechu,o neakem ulezeni ani nemluve,je krasne krehoucke.

  • Anna Vobroučková | 2. 3. 2010 17:25

    Výborné ,budu dělat i na velikonoce. dávám 1.

  • Alena Hatláková | 15. 12. 2009 18:50

    já dala lískové ořechy a trochu kakaa (tohoto receptu jsem se všimla až teď). Hnedka po upečení žádné velké nadšení, ale uvidíme za 14dnů..., každopádně mě chutnalo hned ;)

  • Mabelka Mabelka | 14. 12. 2008 14:07

    Udělala jsem z jedné dávky a pro velký úspěch druhý den ještě jednu. Je opravdu výborné a jednoduché.

  • Bára | 6. 12. 2007 14:56

    Dělala jsem je už i loni a jsou moc dobré! Dávám 1!

  • Lidka K. | 6. 11. 2007 22:36

    Moje zkušenost říká péci tak 14 dní předem a mít někde v chladné místnosti, klidně i na balkoně.

  • Věra z Dc | 5. 11. 2007 15:05

    Tak na toto cukroví se chystám, úprava jednoduchá nemá chybu a je to moc dobré doporučuji.

  • iva nemcova | 5. 11. 2007 14:53

    Ja ho taky pekla loni a problem s tvrdosti jsem absolutne nemela.Staci ho mit ulozeno v krabici,krabici v igelitu a v chladu a neni co resit ,po par dnech se rozpada.Letos budu delat zas!

  • Marsí | 23. 10. 2007 12:37

    Loni jsem dle tohoto receptu pekla a těm, kterým se zdá to cukroví tvrdé či suché, bych chtěla poradit: upečte ho alespoň měsíc předem, uložte do mražáku a na vánoce rozmražte. Také jsem ho měla tvrdé a přišla jsem na to náhodou.Zbylé cukroví z vánoc jsem uložila do mražáku a na synovy narozeniny v březnu bylo vynikající..:-)))

  • Eva P. | 30. 12. 2006 12:55

    Tak to jsem asi nekde udelala chybu, ale moje cukrovi je sice chutove moc dobre, ne moc sladke, ale bohuzel moc tvrde (i po tydnu v chladne mistnosti).Skoda, chtela jsem udelat neco jako vanilkove rohlicky.Ale urcite se sni. :)

  • Lidka Kábrtová | 29. 12. 2006 09:10

    Já je mám uloženo ve spíži, kde je hodně hladno, a neměla jsem s ním nikdy problém, rozleží se už po pár dnech, hodně podobné vanilkovým rohlíčkům.

  • jaja13 | 28. 12. 2006 21:35

    Příjemné, ne moc sladké, jednoduché.

  • Jana Kutačová | 28. 12. 2006 20:22

    Doma mi řekli,že to je pro ně moc suché a tvrdé..Tak nevím,kde je chyba,mě se to cukroví líbilo-především tou jednoduchou a rychlou přípravou..o)

  • Stáňa V | 28. 12. 2006 19:02

    Tak tohle cukroví u nás zmizelo jako první. Je moc dobré. Dávám za 1.

  • Jitka Palusková | 28. 12. 2006 14:35

    Evo, dělala jsem přesně podle tohoto receptu a cukroví bych přirovnala nejspíš k vanilkovým rohlíčkům.

  • Eva P. | 28. 12. 2006 13:12

    Nema to zmeknout ? Nebo to zustane dost tvrde cukrovi ? Mozna jsem udelala nekde chybu.

  • Eva P. | 22. 12. 2006 13:48

    Jak vydrzet a jist az za 3 dny ? :) Prave jsem je vyndala z trouby, vypada to lakave.

  • Lenka | 19. 12. 2006 13:06

    Prestvate si smichali se mi dva recepty :) pridla jsem jeste dve lzice kakao a jdou super:)))) zkusim ted i bez kakaa:)

  • Mefinka Mefinka | 19. 12. 2006 10:41

    Musím se přidat ke kladným komentářím. I když jsem udělala chybu v tom, že jsem omylem ořechy nastrouhala, ale vše dopadlo dobře a taky jsem i ochutnala a je to výborné. Normálně při pečení neochutnávám, ale tohle mi nedalo a pár jsem jich snědla. Takže příští rok udělám z dvojité dávky... :o))

  • Věra | 18. 12. 2006 11:36

    Recept jsem dělala přesně dle rozpisu, Větší kousky ořechů cca 200 g jsou ve válečku krásně vidět a chutnají výtečně. Na tomto receptu vyniká chuť ořechů kdo ošidí možná nemá ten správný výsledek. No a cukroví se přípéct pak je hořké.

  • Zdena z JM | 18. 12. 2006 10:49

    Paní Lidko,nemusíte se opakovat,už jste v jednom komentáři psala,že každému chutná něco jiného.To je přece jasné.Jen jsem napsala svůj názor.

  • Lidka Kábrtová | 18. 12. 2006 09:50

    Zdeno, každému chutná něco jiného :-). Já mám tenhle recept ráda, protože jsem celkem hodně zaměstnaná, času mám minimum, ale mám dvě malé děti, co chtějí domácí vánoční cukroví. Tohle je taková moje záchrana - rychlovka.

  • Jana | 18. 12. 2006 09:47

    Tak mám upečeno a je to výborné.ještě počkám co řeknou děti až dorazí ze školy,ale já dáván za jedna....

  • Zdena z JM | 18. 12. 2006 08:05

    Já se bohužel nemohu přidat k pochvalným komentářům.Mě toto cukroví nenadchlo.Jsou to takové sušenky nevýrazné chuti a nevýrazného vzhledu.

  • Lidka Kábrtová | 17. 12. 2006 12:03

    Lenko, sem patří vlašské :-)

  • Hana Rožníčková | 17. 12. 2006 11:14

    Lenko, píšete komentář u tohoto receptu, tak v čem vidíte problém, když jsou tam psané vlašáky???

  • Lenka | 17. 12. 2006 10:30

    tak jaké ořechy? já mám teď namočené vlašské a všude v receptech píší liskové.

  • Petra Málková | 16. 12. 2006 20:33

    tak já ty lískové ořechy namočím, ale už nesekám, nechávám je celé,jinak taképeču nejmíň2 dávky, je to bomba cukroví!!

  • usko | 16. 12. 2006 18:09

    LIDKA, recept je skvelý, veľmi nám všetkým chutilo,musím piecť ešte 1 dávku, alebo radšej 2?

  • Ann | 15. 12. 2006 14:59

    Takové lepší sušenky..

  • Alena Tarabová | 15. 12. 2006 14:51

    Ano. špenátu není nikdy dost ani v samotném špenátu.Oblíbené rčení mého syna.

  • Lidka Kábrtová | 15. 12. 2006 14:13

    Milá Aleno, špenátu není nikdy dost. Přidávám recept na Slavnostní špenátovou roládu s lososem :-). Já jí dělámna silvestra :-)

  • Alena Tarabová | 15. 12. 2006 13:52

    Milá Lidko, jdu máčet ořechy na další várku.Sice už jsem z toho pečení přeslazená, ale přesto jdu do toho. Dobrého není nikdy dost. Už aby bylo po vánocích, chybí mi Vaše špenátové recepty, ještě že mám jedny halušky v mrazáku.

  • Věra | 15. 12. 2006 12:34

    Alčo, záleží na Vás, jak Vám se recept povedl a chutnal... pokud ho zkusíte možná se připojíte k naší chvále. Kdyby mi toto cukroví nechutnalo a nelíbil se mi jednoduchý postup, asi bych se tady nehonosila chválou a napsala třeba, že se do sice dalo nebo nedalo jíst, a bylo to naposledy co jsem tento recept dělala myslím, že není třeba se bát vlastního názoru.

  • Lidka Kábrtová | 15. 12. 2006 12:21

    Alčo, víte, že se nevztekám...a jen chválit určitě smyslem není. I já občas napíšu, že mi něco nechutnalao. A pokud se na mě někdo sesype, je to spíš je ho problém, každý má právo na vlastní názor.

  • Alča | 15. 12. 2006 12:11

    Tak jsem nějak nepochopila,jestli účelem komentářů je jen chválit.Pak by ale asi neměly smysl.když však napíšete komentář typu" nic moc" nebo "to už dělat nebudu"apod.,sesypou se na Vás některé (většinou stále ty stejné) kuchařky jak vosy.Asi bych měla strach napsat nepochvalný komentář.

  • Věra | 15. 12. 2006 11:27

    Taky si myslím, že když se nelíbí a nechutná nemusí dělat. Já jsem dělala letos poprvé a jsem mile překvapená jak rychle bylo uhňácáno a ještě rychleji nakrájeno na plech.. nádhera.. no vypadá to nenápadně,ale když ochutnáte nemá to chybu je to moooooc dobré a to nejsem těhotná :-)) Příští rok bude dvojitá dávka !!!!

  • iva nemcova | 15. 12. 2006 11:14

    Proti gustu zadny disputat! Prave jsem doloupala dalsi orechy a budu delat dalsi davku.Tento recept je opravdu mile prekvapeni,obycejne preferuji plnene cukrovi,ale tohle je fakt dobrutka! Mozna je to mym tehotenstvim...:-)))

  • Lidka Kábrtová | 15. 12. 2006 09:09

    Každý má rád něco trochu jiného :-). Já zase nemusím věci s krémem.

  • Petra Seibertová | 15. 12. 2006 06:55

    Vyzkoušela jsem a musím napsat,že nic vyjímečného to není.Příští vánoce budou určitě na stole chybět.

  • Mirka S. | 14. 12. 2006 18:40

    Prima, rychlé, snadné, ale nic mimořádného... asi je už dělat nebudu.

  • Kuchařka on-line | 14. 12. 2006 17:44

    Ano, tentokrát recept dorazil v pořádku.

  • Gábina Houšková | 14. 12. 2006 14:34

    Marto, máčejte vyloupané ořechy. Já jsem je nechala ve vodě přes noc, krásně zbělely a chutnají jako čerstvé

  • Marta Hajkova | 14. 12. 2006 14:13

    Prosim prosim nesmejte se ale mam macet orechy jeste cele, nevyloupane nebo jen jadra? fakt mi to enni jasny

  • Lidka Kábrtová | 14. 12. 2006 11:29

    Tak ještě dotaz, posílala jsem recept na "Marcipánové" linecké. Dorazil? Ptám se jen kvůli tomu,že minule to zlobilo...Díky.

  • iva nemcova | 14. 12. 2006 08:18

    Vyborne,krehoucke! Az se rozlezi,budou jeste lepsi.Manzel tvrdi,ze je zbytecne je nechavat ulezet,nejradeji by se do nich pustil uz ted... Nejen moc dobre,ale i jednoduche a rychle,davam za 1!

  • Mefinka Mefinka | 14. 12. 2006 08:18

    Tak už mám těsto od včerejšího večera v lednici. Nechala jsem tam ty na jemno nastrouhané ořechy a válečky jsou v pohodě. Tak uvidíme po upečení... :o))

  • Blažena Halušková | 14. 12. 2006 08:17

    Dělala jsem včera - rychlé, dobré, super - dávám jedničku

  • jaja13 | 14. 12. 2006 05:51

    Letos jsem si dala za úkol vyzkoušet nějaké nové cukroví na vánoce. A tohle bylo jedno z nich. Asi jsem byla nějak ovlivněna těmi pochvalnými komentáři, že jsem očekávala nějakou lahůdku. No, není to žádný zázrak. Má to výhodu v tom, že je to opravdu jednoduché, ale že bych hodnotila jako výborné, ne. Takové průměrné cukroví na vánoce.

  • Libuše Štefčeková | 13. 12. 2006 16:51

    Vyzkoušeno,hodnocení jsou výborné,děkuji za nový recept.

  • Mefinka Mefinka | 13. 12. 2006 14:55

    Zkusím to s těmi strouhanými. Holt budu mít hladké těsto. Ale snad se nic nestane... Uvidíme a až je udělám, tak dám vědět, jak to dopadlo... :o)

  • Lidka Kábrtová | 13. 12. 2006 14:03

    Mefinko, to netuším...ale zkuste, třeba jste vymyslela nový recept :-). Docela si říkám, že by nebylo od věci tady použít směs ořechů - vlašáky, lískače, loupané mandle. Že by to mohlo být zajímavé.

  • Mefinka Mefinka | 13. 12. 2006 13:44

    Měla bych jednu otázečku. Včera jsem jaksi omylem najemno nastrouhala i ořechy připravné na tento recept. Bude to něčemu vadit? Doufám, že ne, protože to byly moje poslední ořechy a kupovat se mi je nechce...

  • Zuzana Josková | 13. 12. 2006 10:05

    Moc dobré. Jenom jsem zvědavá jaké budou až se rozleží. Takto jsou křehké a krupavé. Zapomněla jsem je obalit v cukru a také jsou dobré a objeví se na řezu kontrast těsta a ořechů.

  • Eliška Paulová | 13. 12. 2006 09:30

    Cukroví moc dobré. Vyzkoušela jsem oba recepty a všem chutná. Někdo má rád lískáče a někdo zas vlašáky,tak aby byl klid. :-)) Hezké vánoce přeje Eliška

  • Marie Horáková | 13. 12. 2006 08:55

    Ireno, viděla jste dobře, ale četla jste určitě recept Masarykovo cukroví, tam jsou lískové. Toto je ..z Krkonoš. V tom je právě ten rozdíl.

  • Lenka | 12. 12. 2006 22:04

    Zkousela jsem, a zitra budu delat dalsi davku. Moc dobre. davam 1

  • Irena | 12. 12. 2006 21:07

    Předevčírem jsem byla na těchto stránkách, ale tento recept jsem tu viděla s lískovými oříškama.Jsem si 100% jista, že to nebyly vlašské.Proto se mi už taky máčejí ve vodě, s tím, že tento recept se chystám udělat až zítra.Doufám, že to není problém, že se mi ty ořechy máčej až do zítřka?!

  • Madla Str | 12. 12. 2006 20:45

    Válečky jsem krájela nerezovou strunkou (drátkem).Šlo to výborně.

  • Věra | 12. 12. 2006 13:39

    Marie válečky jsem dělala stejné jako vy ale je nutné to nechat v lednici ztuhnout pak se ktájí nádheně. Jsou výboné!

  • Lidka Kábrtová | 12. 12. 2006 13:25

    Zdenko, asi by to šlo, ale nenahrazovala bych celé, dala bych půl na půl :-).

  • Marie Němcová | 12. 12. 2006 11:55

    Taky jsem vyzkoušela,nevěděla jsem na jak tenké plátky krájet.Já to nakrájela asi na 1/2 cm plátky průměr asi 3 cm.Jen tám krájením se váleček zmáčkne,takže to nejsou kolečka,ale spíš oválky.Dala jsem uležet a uvidím jaký bude mít úspěch.

  • Zdeňka ze Z | 12. 12. 2006 11:07

    Paní Lidko, může se máslo nahradit herou ?

  • Anonym | 12. 12. 2006 09:58

    Dávám za jedna ,skutečně moc dobré.Manžel si libuje.

  • Jana Z | 12. 12. 2006 09:51

    Taky mně cukroví moc chutnalo, včera jsem u známých ochutnala něco podobného ale byly to spíš suchary, tohle je lepší. Jen jsem udělala chybu v tom,že jsem první kolečka krájela moc tence,takže část prvního plechu sežrala naše fenka a olizovala se až za ušima. Dávám tedy velkou jedničku.

  • Věra | 12. 12. 2006 07:20

    Cvhálím a dávám za 1. Válečky jsem dělala menší, průměr 3 cm a kolečka jsem krájela tak půl centimetru. Je to výborné rychlé a skoro bez práce. Myslím, že je to výborné když chtějí děti pomáhat. Chutově vynikající. Doporučuji !!!!

  • Lidka Kábrtová | 11. 12. 2006 21:34

    Tak jsem poslala recept na věněčky mailem. Snad konečně dojde :-)

  • Šárka Vránová | 11. 12. 2006 19:36

    Dnes jsem dopekla a je to výborné,neobalovala jsem v cukru, ale i tak chválí celá rodina.Hodnotím za jedna.

  • bramborka | 11. 12. 2006 12:54

    Já jsem moučku použila a bylo to bez problému.

  • Lidka Kábrtová | 11. 12. 2006 09:44

    Dámy, jinak jsem ráda, že Vám chutná :-). Já fakt nejsem kuchařka mistryně. Když bych dávala dohromady kuchařku, nesla by podtitul - pro nešikovné kuchařky a ty, které mají skutečně málo času...

  • Lidka Kábrtová | 11. 12. 2006 08:51

    Anonyme, mletý cukr nevím, nikdy jsem to nezkoušela. V receptu je krupicový a žádný problém s tím není.

  • Gábina Houšková | 11. 12. 2006 08:27

    Vlašáky jsem nechala namočené přes noc, ráno byly krásně měkoučké. Váleček v lednici krásně ztuhnul a dobře šel krájet.Vypadá a chutná to moc dobře.

  • Věra | 11. 12. 2006 08:00

    Tak válečky už se chladí v lednici.... Těsto je super

  • Anonym | 10. 12. 2006 23:41

    Prosím, můžu dát mletý cukr do těsta? děkuji

  • JitkaH. | 10. 12. 2006 14:13

    Moc dobré.Mám ráda vlašské ořechy,krásně to voní.Taky jsem zkoušela z pol.dávky,měla jsem asi 25 koleček,příště zkusím i kakaové.

  • Martina S. | 10. 12. 2006 00:28

    Výborné. Udělala jsem z poloviční dávky, ale už teď vidím, že budu muset udělat ještě jednu celou. A ta jednoduchost a rychlost se musí ocenit jedničkou.

  • Jaroslava Oumarová | 9. 12. 2006 19:55

    Pro toho, kdo miluje vlašské ořechy jako já, je to ideální dobrůtka: rychlé, jednoduché a dobré. Jasná 1:-))

  • Anonym | 9. 12. 2006 12:56

    Upečeno,ochutnáno a zatím cukroví nezaujalo.Uvidíme po rozležení.

  • Lidka Kábrtová | 8. 12. 2006 20:37

    Tak recept na věnečky jsem přidala, kdy se objeví ale už není na mně...

  • Květoslava B. | 8. 12. 2006 19:10

    Každý rok jsem dělala koláčky skakaem a lískáčema, letos jsem zkusila tyto a nezklamaly.Díky.

  • Lidka Kábrtová | 8. 12. 2006 14:17

    Lucko, do lednice musíte dávat už hotové válečky.... :-)

  • Lucka | 8. 12. 2006 13:32

    je to mňamka..jen jsem udělala botu, když jsem těsto uhňácala dohromady a celý velký kus jsem dala do ledničky, druhý den jsem měla co dělat,aby jsem hroudu rozporcovala na válečky :o)))..ale jinak jednoduché, rychlé a chutné :o)

  • Lidka Kábrtová | 8. 12. 2006 12:45

    Tak to až večer z domova...

  • Kuchařka on-line | 8. 12. 2006 12:41

    Recept bohužel nedorazil, zkuste jej prosím vložit znovu.

  • Lidka Kábrtová | 8. 12. 2006 12:22

    Tak recept na Skvělé kakaové věnečky jsem včera vložila, ale zatím se neobjevil....

  • Lidka Kábrtová | 7. 12. 2006 20:19

    Věrko, tak doufám, že Vám bude chutnat. Marsí a bramborko, jsem ráda, že se povedlo, tohle je moje oblíbené. A jestli vám je vlašáky zbyly, umelte je, přidávám recept Skvělé kakaové veněčky. Jsou ještě lepší než Masarykovo cukroví. Mňam.

  • Věra | 7. 12. 2006 14:54

    Lidko, Marsi mě přesvědčila příspěvkem, jdu toto hňácat o víkendu.

  • bramborka | 7. 12. 2006 14:50

    Po nadšených reakcích jsem se rozhodla ho také vyzkoušet a dnes bych chtěla paní Lidce poděkovat za skvělý recept.Těsto se krásně zpracovává,pěkně ztuhne a tím pádem krásně krájí.Jen jsem dělala průměr asi 2cm,máme radši menší cukroví.Děkuji.

  • Marsí | 7. 12. 2006 14:44

    Tak dámy....upečeno, obaleno v cukru, sarančata ochutnala, většinu se mi podařilo zachránit vlastním tělem. Výborné a na přípravu velmi jednoduché cukroví. Ani jsem netušila, že namočené vlašáky dostanou chuť jako čerstvě vyloupnuté ještě ze zeleného obalu....:o))) Dávám za 1.

  • Lidka Kábrtová | 6. 12. 2006 22:13

    Mirko, záleží na vás, tak kolem 3-5 mm. Z téhle dávky jich jsou dva plechy.

  • Mirka G. | 6. 12. 2006 21:40

    Aké tenké majú byť tie plátky? Koľko asi mm? Ďakujem.

  • Marsí | 6. 12. 2006 13:00

    Tak dámy....nadělala jem si večer šulánky do ledničky dneska se to bude péct. Tož jsem zvědavá jak opica. Výsledek samozřejmě sdělím a všem přeji příjemné pečení a dobré nervy v předvánočním shonu...:o))

  • Lidka Kábrtová | 6. 12. 2006 08:49

    Jsem ráda, že chutná :-). Tohle je jediné cukroví, co peču občas i během roku, má ho rád i manžel, co jinak sladké vůbec nejí.

  • Marie Horáková | 5. 12. 2006 12:32

    Včera jsem upekla, váhala jsem mezi Masarykovým a Masarykovým z Krkonoš. Potom jsem se rozhodla pro tyto, protože jsem si nebyla jistá, jak se ty ořechy budou krájet, vlašské mi připadly schůdnější. Šlo to krásně, dávám 1. Jen příště budu dělat válečky o menším průměru, ale to je jen drobnost. Je to výborné, tatíček Masaryk by měl radost !

  • Lidka Kábrtová | 5. 12. 2006 09:19

    Aleno, jsem ráda, že se povedlo a že chutná :-).

  • Alena Tarabová | 4. 12. 2006 10:21

    Lidko, taky už mám upečeno, neobalovala jsem celé v cukru, připadalo mi to moc sladké,chutná nám to bez toho cukru, vzala jsem kolečko mezi palec a ukazovák a projela po hraně, jako když jedu rádýlkem, vypadá to nádherně a ještě lépe to chutná, recept už putoval dál. Díky a na ty kytičky se těším.

  • Lidka Kábrtová | 4. 12. 2006 09:04

    Jano, nebojte, během týdne to krásně zvláční. Ale jak jste už zjistila, dá se jíst i okamžitě po upečení :-).

  • Jitulka | 3. 12. 2006 13:29

    Připojuji se k paní Janě - upečeno, obaleno, velmi rychle bez jakýchkoliv problémů, krásně voní i vypadá. Jedno kolečko se mi při obalování podařilo zlomit, takže už jsem dokonce i ochutnala a moc dobré, po uležení to bude lahůdka.

  • Jana Kutačová | 3. 12. 2006 11:05

    Paní Lidko,dopekla jsem obalila v cukru a dala do chladu.Vypadá to nádherně,jen se chci zeptat,změknou ještě trochu ta kolečka nebo zůstanou už stejná?Bylo to upečeno rychle a bez problémů.:o)

  • Airan | 2. 12. 2006 12:52

    Vypada to velice jednoduche a rada vyzkousim az budu mit doma pomocnici:-)

  • Lidka Kábrtová | 1. 12. 2006 21:35

    Aleno, abyste neplakala, přidávám Vám recept na mandle - pod názvem Čokoládovo-mandlové kytičky.

  • Jana Kutačová | 1. 12. 2006 17:31

    Lidko: tak tohle určitě vyzkouším.Mám ořechů zmrazených skoro 2 kg,tak je aspoň upotřebím.Líbí se mi,že se nic nemusí vykrajovat a slepovat.Budu mít letos 13 druhů cukroví a jen doufám,že po přečtení těchto a jiných receptů se nebude počet neustále zvyšovat:o))

  • Anonym | 1. 12. 2006 15:15

    Tak jste mě taky nalákali,zkusím to a pak dám vědět.Vloni jsem takhle zkoušela Marokánky taky odsud a měly veliký úspěch.Dám na Vás

  • Alena Tarabová | 1. 12. 2006 14:27

    No fajn, už mám recept z lískáčů, vlašáků tak mi zbývají, co takhle zkusit mandle?

  • Alena Tarabová | 1. 12. 2006 13:44

    Ořechy mám vyloupané, jáse taky právě proloupla ze spaní, nic nebrání pustit se do toho. Velmi lákavé, dám vědět.

  • Marie | 1. 12. 2006 13:22

    Také to znám, peče to maminka mojí kolegyně a cukroví je vynikající.

  • Jaroslava Oumarová | 1. 12. 2006 11:21

    Tak tohle taky budu muset vyzkoušet:-)) Už teď vím, že letos daleko překročím limit 9 druhů:-))))) Vlašáků mám dost, lískáče bych musela kupovat, tak aspoň ušetřím:-)

  • Lidka Kábrtová | 1. 12. 2006 09:35

    Jano, tím že je necháte 2 hodiny ve vodě, tak změknou a jdou krájet krásně, neposednost zcela zmizí. Tohle cukroví je rychlovka - práci dá minimální - a přitom je moc dobré.

  • Jana Tomčíková | 1. 12. 2006 09:30

    Paní Lidko, skvěle popsaný postup přípravy(myslím včetně vychlazení těsta, atd.), věřím, že ani nadšení začátečníci s ním nebudou mít problém.Pokud budu schopná vyloupat ořechy(je to jedna z prací, které opravdu nesnáším), tak určitě vyzkouším.Jinak jsem někde slyšela, že když se ořechy při krájení posypu trochou cukru, tak pak nejsou tak neposedné při krájení.

  • Lidka Kábrtová | 1. 12. 2006 09:20

    Jen ještě pro upřesnění doplním - ořechy jsou jen vylouskané, zbavovat té slupičky je nemusíme.

  • Lidka Kábrtová | 1. 12. 2006 09:12

    Tenhle recept mám vyzkoušený, cukroví mizí rychle.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

37
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
32
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
31
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
26
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
26
Bylinkové kuře v marinádě chermoula
Bylinkové kuře v…

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Martiny zapečené těstoviny
Martiny zapečené těstoviny
Masala chai
Masala chai
Masarykovo cukroví
Masarykovo cukroví
Masíčko a lá Vyžlovka
Masíčko a lá Vyžlovka
Masíčko po námořnicku
Masíčko po námořnicku
Masíčko v hermelínu-minutka
Masíčko v hermelínu-minutka
  • Recepty.cz
  • Masarykovo cukroví z Krkonoš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact