• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Martinské rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Martinské rohlíčky

autor: kacikJP
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Martinské rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • moučkový cukr na obalení
    • 1
      ks žloutek ale mohou být i celá dvě vejce
    • 2
      lžička cukr krystal
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 50
      g droždí
    • 250
      g hera
    • maková náplň

Postup přípravy receptu

1
Uděláme si kvásek ze sklenky mléka 2 lžiček cukru a kvasnic. Zpracujeme 1/2 mouky s vejci, přidáme tuk a kvásek. Poté dosypáváme mouku. Necháme 15-20 min. kynout. Mezitím si dáme vařit mák s mlékem a cukrem. Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každý vyválíme do velikosti velkého talíře. Rozdělíme na 8 dílů.
2
Na každý dílem dáme lžičku vychladlého máku a svineme od širšího kraje. Takto zavynuté rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 150-170 °C.
3
Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru. Lze plnit i tvarohem či povidly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 17. 11. 2016 07:48

    250 g tuku na 500 g mouky je příliš, vznikne mastná koule, pochybuji, že vykyne. Tradiční recept je 150 g tuku na 500 g mouky plus ostatní přísady

  • Jana | 17. 11. 2016 07:46

    250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd. Tohle těsto by asi ani nevykynulo

  • Jana | 17. 11. 2016 07:46

    250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd. Tohle těsto by asi ani nevykynulo

  • Jajapta | 9. 11. 2013 13:09

    Na půl kila mouky 50 g kvasnic? Proč, když stačí polovic?

  • kristina bleta | 15. 11. 2007 13:37

    Super. Dělám každý rok, byť s jinými nádivkami. Těsto jsem dělala podle starého receptu od známé, ale tohle je lepší, rohlíčky jsou nadýchané a jemné. Naši mají rádi nádivku z tvarohu a povidlí doplněnou o rozinky namočené v rumu.

  • Líba K. | 21. 9. 2006 15:55

    Tento recept velmi ráda a často používám - když se mi nechce dělat nádivka, dávám do každého rohlíčku čtvereček hořké čokolády. Výborné je také naslano - např. šunka, sýr a zelíčko.

  • RADKA | 21. 9. 2006 13:32

    Opravdu staci kynout jen 15-20 min?Rohlicky pecu moc rada,deti je zboznuji.Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hera Maková náplň Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Koláčky na neděli

Koláčky na neděli

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem
Zapečené tortilly s…
40
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
37
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
35
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude víc slušet a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

Britský princ Andrew dostává rány ze záhrobí: Nezletilá oběť popsala orgie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Martinské rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact