• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Martinské rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Martinské rohlíčky

autor: kacikJP
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Martinské rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • moučkový cukr na obalení
    • 1
      ks žloutek ale mohou být i celá dvě vejce
    • 2
      lžička cukr krystal
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 50
      g droždí
    • 250
      g hera
    • maková náplň

Postup přípravy receptu

1
Uděláme si kvásek ze sklenky mléka 2 lžiček cukru a kvasnic. Zpracujeme 1/2 mouky s vejci, přidáme tuk a kvásek. Poté dosypáváme mouku. Necháme 15-20 min. kynout. Mezitím si dáme vařit mák s mlékem a cukrem. Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každý vyválíme do velikosti velkého talíře. Rozdělíme na 8 dílů.
2
Na každý dílem dáme lžičku vychladlého máku a svineme od širšího kraje. Takto zavynuté rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 150-170 °C.
3
Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru. Lze plnit i tvarohem či povidly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Rohlíčky s nutelou

Rohlíčky s nutelou

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 17. 11. 2016 07:48

    250 g tuku na 500 g mouky je příliš, vznikne mastná koule, pochybuji, že vykyne. Tradiční recept je 150 g tuku na 500 g mouky plus ostatní přísady

  • Jana | 17. 11. 2016 07:46

    250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd. Tohle těsto by asi ani nevykynulo

  • Jana | 17. 11. 2016 07:46

    250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd. Tohle těsto by asi ani nevykynulo

  • Jajapta | 9. 11. 2013 13:09

    Na půl kila mouky 50 g kvasnic? Proč, když stačí polovic?

  • kristina bleta | 15. 11. 2007 13:37

    Super. Dělám každý rok, byť s jinými nádivkami. Těsto jsem dělala podle starého receptu od známé, ale tohle je lepší, rohlíčky jsou nadýchané a jemné. Naši mají rádi nádivku z tvarohu a povidlí doplněnou o rozinky namočené v rumu.

  • Líba K. | 21. 9. 2006 15:55

    Tento recept velmi ráda a často používám - když se mi nechce dělat nádivka, dávám do každého rohlíčku čtvereček hořké čokolády. Výborné je také naslano - např. šunka, sýr a zelíčko.

  • RADKA | 21. 9. 2006 13:32

    Opravdu staci kynout jen 15-20 min?Rohlicky pecu moc rada,deti je zboznuji.Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hera Maková náplň Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Borůvkový tvarohový dort

Borůvkový tvarohový dort

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Špenátová polévka s krutony

Špenátová polévka s krutony

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Zeleninové ratatouille

Zeleninové ratatouille

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
31
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
29
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
27
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Martinské rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact