• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Martinské rohlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Martinské rohlíčky

autor: kacikJP
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Martinské rohlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • máslo
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • moučkový cukr na obalení
    • 1
      ks žloutek ale mohou být i celá dvě vejce
    • 2
      lžička cukr krystal
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 50
      g droždí
    • 250
      g hera
    • maková náplň

Postup přípravy receptu

1
Uděláme si kvásek ze sklenky mléka 2 lžiček cukru a kvasnic. Zpracujeme 1/2 mouky s vejci, přidáme tuk a kvásek. Poté dosypáváme mouku. Necháme 15-20 min. kynout. Mezitím si dáme vařit mák s mlékem a cukrem. Těsto rozdělíme na 6 dílů a z každý vyválíme do velikosti velkého talíře. Rozdělíme na 8 dílů.
2
Na každý dílem dáme lžičku vychladlého máku a svineme od širšího kraje. Takto zavynuté rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 150-170 °C.
3
Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru. Lze plnit i tvarohem či povidly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Dia rohlíčky s ořechy

Dia rohlíčky s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana | 17. 11. 2016 07:48

    250 g tuku na 500 g mouky je příliš, vznikne mastná koule, pochybuji, že vykyne. Tradiční recept je 150 g tuku na 500 g mouky plus ostatní přísady

  • Jana | 17. 11. 2016 07:46

    250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd. Tohle těsto by asi ani nevykynulo

  • Jana | 17. 11. 2016 07:46

    250 g hery na půl kg mouky do kynutého těsto vytvořilo mastnou kouli, je lépe použít tradiční recept na půl kg mouky 150 g hery, atd. Tohle těsto by asi ani nevykynulo

  • Jajapta | 9. 11. 2013 13:09

    Na půl kila mouky 50 g kvasnic? Proč, když stačí polovic?

  • kristina bleta | 15. 11. 2007 13:37

    Super. Dělám každý rok, byť s jinými nádivkami. Těsto jsem dělala podle starého receptu od známé, ale tohle je lepší, rohlíčky jsou nadýchané a jemné. Naši mají rádi nádivku z tvarohu a povidlí doplněnou o rozinky namočené v rumu.

  • Líba K. | 21. 9. 2006 15:55

    Tento recept velmi ráda a často používám - když se mi nechce dělat nádivka, dávám do každého rohlíčku čtvereček hořké čokolády. Výborné je také naslano - např. šunka, sýr a zelíčko.

  • RADKA | 21. 9. 2006 13:32

    Opravdu staci kynout jen 15-20 min?Rohlicky pecu moc rada,deti je zboznuji.Dekuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Droždí Hera Maková náplň Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Marinované steaky

Marinované steaky

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

118
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
90
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
42
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Herec Václav Svoboda (60) v Ulici: Jako Nykl selhal! Musí změnit scénář

Herec Václav Svoboda (60) v Ulici: Jako Nykl selhal! Musí změnit scénář

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Martinské rohlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact