• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Martin koláč
Napište svůj komentář k receptu

Martin koláč

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Martin koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Světlý piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Tmavý piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Růžový piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • potravinářské barvivo červené - troška
  • Bílá náplň
    • 250
      ml voda
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      zlatý klas
    • 200
      g máslo
  • Čokoládová náplň
    • 250
      ml voda
    • 7
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      zlatý klas
    • 200
      g máslo
  • Kokosová náplň
    • 500
      ml voda
    • 250
      g kokos
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce želatina
  • Marcipánová hmota
    • 2
      sklenice sušené mléko (sklenice=3dl)
    • 1,50
      lžíce margarín
    • 2
      sklenice moučkový cukr
    • 1
      dl vlažná voda
    • malinový džem nebo Rybízový

Postup přípravy receptu

1
Upečeme piškoty stejným způsobem: vyšleháme bílek do tuha, postupně přidáváme žloutky a mouku s práškem do pečiva. Do kakaového piškotu přidáme kakao, do růžového několik kapek červené barvy. Každý piškot zvlášť upečeme a necháme vychladnout.
2
Bílou a čokoládovou náplň připravíme stejně: ve vodě uvaříme Zlatý klas a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, do čokoládové náplně dáme i kakao, postupně všleháme vychladlý Zlatý klas.
3
Kokosová náplň: ve vodě necháme nabobtnat želatinu, potom ji rozpustíme, vmícháme kokos, cukr. Do vychladlé náplně vmícháme máslo.
4
Marcipánová hmota: smícháme všechny přísady a vypracujeme jednolitou hmotu.
5
Koláč skládáme takto: světlý piškot potřeme bílou náplní, uložíme tmavý piškot, potřeme čokoládovou náplní, navrstvíme kokosovou náplň, potřeme malinovým nebo rybízovým džemem, uložíme růžový piškot. Potom celý koláč příčně rozkrojíme na poloviny (budeme mít 2 čtverce). Marcipánovou hmotu rozdělíme na poloviny, každou rozválíme mezi fólií na čtverec podle velikosti koláčů tak, abychom hmotou zakryli povrch i boky koláčů. Necháme ztuhnout a potom krájíme na řezy.
6
Koláč je poměrně časově i finančně náročný, ale je dobrý i na slavnostnější příležitosti.
7
Poznámka: Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč z cukety

Koláč z cukety

Bretonský koláč - Quatre quart

Bretonský koláč - Quatre quart

Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou

Smetanový koláč s meruňkami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 15. 8. 2006 17:19

    Janka, nie je to až také náročné, ale rozpísala som to dosť podrobne, aby tomu rozumeli aj tí menej skúsení : )))

  • Jana Kutačová | 8. 8. 2006 17:00

    Terezko,pracuji ve školství a trpělivosti bych měla mít více než dost,ale asi mě ji už na pečení zákusků(které navíc nejím)tolik nezbývá.možná právě proto,že jsem masožroutek:o) Jinak jsem ale chytrolín,zajdu s tímto receptíkem za mamčou a ta je kuchařka a pekařka vynikající,takže si ho od ní nechám upéct třeba k narozeninám.Už teď se na ně těším,ikdyž mi už není dvacet..:o)

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 14:13

    Janka, je to síce trocha prácne, ale koláč je skutočne dobrý, mám ho od kolegyne a keď ho upiekla prvýkrát a doniesla, odsúhlasilo ho 30 ľudí. Je pravda, že ja ho robím len sporadicky, práve pre tú prácnosť.

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 14:10

    Kuchařko on-line, ďakujem, ale poprosím ešte pridať tých 5 lyžíc kryšt. cukru aj do tmavého aj do ružového piškotu. Ďakujem.

  • Jana Kutačová | 6. 8. 2006 22:57

    Tak tohle bych vážně chtěla ochutnat-jen jeden malinký kousíček,protože to zní božsky,ale jsem si zcela jistá(bohužel),že s mým přístupem k pečení,moučníků ,kdy musím mít všechno šup šup smícháno,vhozeno na plechu a upečeno,tak tento zákusek nejspíš neochutnám...Ach jo!..:o)

  • Kuchařka on-line | 6. 8. 2006 19:43

    Opraveno.

  • Tereza Jarčušková | 31. 7. 2006 12:03

    Ospravedlňujem sa, voľajako mi to vypadlo. Pravdaže tam ide cukor. Do všetkých troch druhov piškóty ide 5 lyžíc kryštálového cukru. Prosím kuchařku on-line, aby to doplnila. Ďakujem. Ešte raz sa ospravedlňujem a ďakujem za upozornenie .

  • Zdeňka | 29. 7. 2006 21:32

    Paní Terezko,do piškotového těsta nepatří cukr?Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Svačina Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Kakao Kokos Malinový džem Margarín Máslo Moučkový cukr Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Sušené mléko Vejce Vlažná voda Voda Želatina Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Ledový salát s kořeněným kuřecím masem

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Jogurtová buchta s borůvkami

Jogurtová buchta s borůvkami

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Krémový dušený špenát
Krémový dušený špenát
35
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
33
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
31
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Martin koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact