• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Martin koláč
Napište svůj komentář k receptu

Martin koláč

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Martin koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Světlý piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Tmavý piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Růžový piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • potravinářské barvivo červené - troška
  • Bílá náplň
    • 250
      ml voda
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      zlatý klas
    • 200
      g máslo
  • Čokoládová náplň
    • 250
      ml voda
    • 7
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      zlatý klas
    • 200
      g máslo
  • Kokosová náplň
    • 500
      ml voda
    • 250
      g kokos
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce želatina
  • Marcipánová hmota
    • 2
      sklenice sušené mléko (sklenice=3dl)
    • 1,50
      lžíce margarín
    • 2
      sklenice moučkový cukr
    • 1
      dl vlažná voda
    • malinový džem nebo Rybízový

Postup přípravy receptu

1
Upečeme piškoty stejným způsobem: vyšleháme bílek do tuha, postupně přidáváme žloutky a mouku s práškem do pečiva. Do kakaového piškotu přidáme kakao, do růžového několik kapek červené barvy. Každý piškot zvlášť upečeme a necháme vychladnout.
2
Bílou a čokoládovou náplň připravíme stejně: ve vodě uvaříme Zlatý klas a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, do čokoládové náplně dáme i kakao, postupně všleháme vychladlý Zlatý klas.
3
Kokosová náplň: ve vodě necháme nabobtnat želatinu, potom ji rozpustíme, vmícháme kokos, cukr. Do vychladlé náplně vmícháme máslo.
4
Marcipánová hmota: smícháme všechny přísady a vypracujeme jednolitou hmotu.
5
Koláč skládáme takto: světlý piškot potřeme bílou náplní, uložíme tmavý piškot, potřeme čokoládovou náplní, navrstvíme kokosovou náplň, potřeme malinovým nebo rybízovým džemem, uložíme růžový piškot. Potom celý koláč příčně rozkrojíme na poloviny (budeme mít 2 čtverce). Marcipánovou hmotu rozdělíme na poloviny, každou rozválíme mezi fólií na čtverec podle velikosti koláčů tak, abychom hmotou zakryli povrch i boky koláčů. Necháme ztuhnout a potom krájíme na řezy.
6
Koláč je poměrně časově i finančně náročný, ale je dobrý i na slavnostnější příležitosti.
7
Poznámka: Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronový raw koláč s jahodami

Citronový raw koláč s jahodami

Americký koláč II.

Americký koláč II.

Rychlý lahodný tvarohový koláč

Rychlý lahodný tvarohový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 15. 8. 2006 17:19

    Janka, nie je to až také náročné, ale rozpísala som to dosť podrobne, aby tomu rozumeli aj tí menej skúsení : )))

  • Jana Kutačová | 8. 8. 2006 17:00

    Terezko,pracuji ve školství a trpělivosti bych měla mít více než dost,ale asi mě ji už na pečení zákusků(které navíc nejím)tolik nezbývá.možná právě proto,že jsem masožroutek:o) Jinak jsem ale chytrolín,zajdu s tímto receptíkem za mamčou a ta je kuchařka a pekařka vynikající,takže si ho od ní nechám upéct třeba k narozeninám.Už teď se na ně těším,ikdyž mi už není dvacet..:o)

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 14:13

    Janka, je to síce trocha prácne, ale koláč je skutočne dobrý, mám ho od kolegyne a keď ho upiekla prvýkrát a doniesla, odsúhlasilo ho 30 ľudí. Je pravda, že ja ho robím len sporadicky, práve pre tú prácnosť.

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 14:10

    Kuchařko on-line, ďakujem, ale poprosím ešte pridať tých 5 lyžíc kryšt. cukru aj do tmavého aj do ružového piškotu. Ďakujem.

  • Jana Kutačová | 6. 8. 2006 22:57

    Tak tohle bych vážně chtěla ochutnat-jen jeden malinký kousíček,protože to zní božsky,ale jsem si zcela jistá(bohužel),že s mým přístupem k pečení,moučníků ,kdy musím mít všechno šup šup smícháno,vhozeno na plechu a upečeno,tak tento zákusek nejspíš neochutnám...Ach jo!..:o)

  • Kuchařka on-line | 6. 8. 2006 19:43

    Opraveno.

  • Tereza Jarčušková | 31. 7. 2006 12:03

    Ospravedlňujem sa, voľajako mi to vypadlo. Pravdaže tam ide cukor. Do všetkých troch druhov piškóty ide 5 lyžíc kryštálového cukru. Prosím kuchařku on-line, aby to doplnila. Ďakujem. Ešte raz sa ospravedlňujem a ďakujem za upozornenie .

  • Zdeňka | 29. 7. 2006 21:32

    Paní Terezko,do piškotového těsta nepatří cukr?Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Svačina Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Kakao Kokos Malinový džem Margarín Máslo Moučkový cukr Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Sušené mléko Vejce Vlažná voda Voda Želatina Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Kuřecí prsíčka ala iNDY

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Dýňový krém

Dýňový krém

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

"Braunýs"

"Braunýs"

Beskydský králík

Beskydský králík

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

248
Máslové řízky
Máslové řízky
247
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
166
Dýňová tortila
Dýňová tortila
110
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
57
Fazolový salát (nejen) s kořenovou zeleninou
Fazolový salát (nejen) s…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Podruhé těhotná modelka Holíková:  Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

Podruhé těhotná modelka Holíková: Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

  • Recepty.cz
  • Martin koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact