Pekáček vyložte potravinovou fólií a lehce ji potřete olejem. Želatinu namočte ve 120 ml vody.
2
Asi 90 ml vody ohřejte a svařte s krupicovým cukrem a sirupem při 120°C. Pokud nemáte teploměr do 200° C, použijte kovové očko. Až se z něj podaří vyfouknout bublinka, je rozvar hotový (pozor na vysokou teplotu, ať se děti nespálí, toto je práce spíše pro teenagery nebo dospělé). Ideální konzistenci má, když do něj opatrně namočíte dva prsty a jakmile začnete od sebe oddalovat, táhne se mezi nimi jako nit.
3
Želatinu míchejte v mixéru a rozvar pomalu přilévejte po stěně. Pak zvyšte rychlost a šlehejte, dokud nevznikne hustá pasta. Hmotu nalijte do pekáče a nechte ztuhnout v chladu, nejlépe přes noc. Pak nakrájejte ostrým nožem na kostky. Uchovávejte v chladu.