Varianta A): pórek nakrájíme na kusy zhruba 7 cm. Ponoříme do vařící osolené vody a necháme povařit 2 minuty. Vyjmeme, prostředek vytlačíme a ponecháme asi tak 1,5 cm dutinu. Do ní zatlačíme hranolek eidamu, vše obalíme šunkou. Listové těsto rozválíme a nakrájíme si proužky 2-2,5 cm. Připravený pórek zabalíme do těsta na způsob trubičky na krém - role a upečeme v troubě. Na sýr můžeme posypat trochu mouky, aby nevytekl, ale on stejně vyteče.
2
Varianta B): stejně jako předtím nakrájíme, povaříme a vykucháme pórek. Zatlačíme do něj hranolek sýra a obalíme v trojobalu. Osmažíme a podáváme teplé.
3
K oběma variantám lze připravit chuťovku (přece to nevyhodime). Nakrájíme prostředek pórku na jemno. Smícháme s rajským protlakem, solí, octem a cukrem podle chuti. Pokud se nám zdá moc husté, můžeme zředit lžící vody.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena Hanusová
|19. 2. 2007 11:04
Vypadá to úplně skvěle!!Už se na to těším!!!!
Airan
|6. 4. 2006 15:16
Pane Hons, kdyz jsme to ochutnali, manzel prohlasil: "Hmmm, to je fantazie" Proto ten nazev. Vcera jsme to vyzkouseli s balkanskym syrem a to nam chutnalo jeste vic.
pupen Hons
|5. 4. 2006 20:32
Paní Airan, kam na ty názvy chodíte?
Marsí
|4. 4. 2006 09:25
Jednoduché, vtipné, určitě moc dobré...ukládám paní Airan...