• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marokánky ze Salka
Napište svůj komentář k receptu

Marokánky ze Salka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marokánky ze Salka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks salko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 320
      g ořechy
    • 320
      g ovoce

Postup přípravy receptu

1
Salko dáme do odměrky a doplníme do 600 ml vodou, přidáme 1 lžíci hladké mouky a řádně promícháme. Na hluboké pánvi rozpustíme 50 g másla a přilijeme směs. Na velmi mírném ohni zahříváme 2-3 minuty. Za stálého míchání necháme probublat (asi 5 minut). Odstavíme, přimícháme ořechy a ovoce posekané na kousky. Já je peču na pečícím papíře a aby byly stejné, tak používám vykrajovátko, které položím na papír a nandám směs. Tak jsou všechny marokánky stejně velké. Směs se totiž neroztéká. Upečené potřeme z jedné strany čokoládou.
2
Kdo má rád marokánky, tak si určitě pochutná.
3
Recept jsem získala od vyhlášené cukrářky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Nepečený dort ze salka a slaného karamelu

Nepečený dort ze salka a slaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simona | 26. 11. 2014 14:32

    Na kolik stupnu a jak dlouho pecete? Dekuji

  • Thomas | 12. 12. 2010 13:34

    Nevím jak ostatní, ale já mám opačnou zkušenost. Na hnědý se všechno přichytne a nejde to z něj, kdežto na bílý to jen položím a hladce oddělám. Nejspíš to bude v rozdílu při pečení.

  • Anonym | 24. 3. 2007 14:56

    Chci se zeptat, na kolik stupňů a jak dlouho se tyto marokánky pečou. Někdo marokánky peče na míň stupňů a déle a někdo zase zprudka a chvíli, tak by mě zajímalo, jak se pečou tyto.

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:26

    Souhlasím s Andorou, ať dělám marokánky jaké koliv a podle jakéhokoliv receptu, tak mi z bílého papíru nejdou sundat a z hnědého nádherně nevím jaký je v papírech rozdíl, ale je to tak

  • Romanka | 22. 3. 2007 06:10

    Moniko,dekuji za vysvetleni.

  • Anonym | 20. 3. 2007 19:51

    S tou směsí je to tak, jak popsala Monika.Ořechy sekám, ale jinak každý podle chuti.Dají se i pomlet.Pečící papír nepotírám ničím.Já používám ten hnědý, protože na ten bílý se všechno chytá.

  • Andora | 20. 3. 2007 19:20

    Pečicí papír je nejlepší ten hnědý (alespoň já s bílým nemám dobrou zkušenost) a nemusí se vymazávat.

  • Ivana Přikrylová | 20. 3. 2007 15:47

    Ten pečící papír se musí předem potřít olejem? Mě se vždy všechno k pečícímu papíru přilepí :o( můžete mi někdo doporučit opravdu dobrý papír, který se nelepí?

  • Monika V. | 20. 3. 2007 14:35

    Romanko, ořechy si tam můžete dát podle sebe, jestli je máte radši najemno, nebo hrubší. Já upřednostňuji hrubší. S tou směsí jsem to pochopila tak, že si dáte na plech vykrajovátko a do něho navršíte tu směs. Tím ta marokánka dostane tvar a vykrajovátko odděláte. A tak pokračujete dále . . .Snad se nemýlím.

  • Romanka | 20. 3. 2007 06:38

    Ty orechy muzou byt jemne posekane,nebo lepsi nahrubo?Jeste prosim nerozumim te smesi,nejdriv nalit na plech a vykrajovat,nebo az po upeceni.Moc dekuji

  • Jitka Z. | 19. 3. 2007 17:03

    Moniko určitě,tato směs se fakt neoztíká.

  • Monika V. | 19. 3. 2007 16:40

    Tak to vypadá opravdu moc dobře. Tak, když si můžeme tak pěkně pomoct vykrajovátkem, tak by se daly použít i různé tvary, že? Třeba srdíčko, teď na Velikonoce vajíčko...a tak dále.

  • englicka marketa | 19. 3. 2007 11:55

    teda to jsou dnes recepty :o)vypadá to jednoduše zato naprosto skvěle.Ukládám a v nejbližší době určitě vyzkouším....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Ořechy Ovoce Salko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Kubánský dort

Kubánský dort

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Křenová omáčka s jazykem

Křenová omáčka s jazykem

Fazole z konzervy

Fazole z konzervy

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

61
Brokolicové těstoviny
Brokolicové těstoviny
52
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
44
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
39
Chia dezert z červeného pomeranče
Chia dezert z červeného…
36
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Šok pro partnerku Etzlera: Čtyři měsíce utajovaný vztah

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

Agáta po soudu Dopity se Soukupem: Už toho mám po krk!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Marokánky ze Salka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact