• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marokánky ze Salka
Napište svůj komentář k receptu

Marokánky ze Salka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marokánky ze Salka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks salko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 320
      g ořechy
    • 320
      g ovoce

Postup přípravy receptu

1
Salko dáme do odměrky a doplníme do 600 ml vodou, přidáme 1 lžíci hladké mouky a řádně promícháme. Na hluboké pánvi rozpustíme 50 g másla a přilijeme směs. Na velmi mírném ohni zahříváme 2-3 minuty. Za stálého míchání necháme probublat (asi 5 minut). Odstavíme, přimícháme ořechy a ovoce posekané na kousky. Já je peču na pečícím papíře a aby byly stejné, tak používám vykrajovátko, které položím na papír a nandám směs. Tak jsou všechny marokánky stejně velké. Směs se totiž neroztéká. Upečené potřeme z jedné strany čokoládou.
2
Kdo má rád marokánky, tak si určitě pochutná.
3
Recept jsem získala od vyhlášené cukrářky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Nepečený dort ze salka a slaného karamelu

Nepečený dort ze salka a slaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simona | 26. 11. 2014 14:32

    Na kolik stupnu a jak dlouho pecete? Dekuji

  • Thomas | 12. 12. 2010 13:34

    Nevím jak ostatní, ale já mám opačnou zkušenost. Na hnědý se všechno přichytne a nejde to z něj, kdežto na bílý to jen položím a hladce oddělám. Nejspíš to bude v rozdílu při pečení.

  • Anonym | 24. 3. 2007 14:56

    Chci se zeptat, na kolik stupňů a jak dlouho se tyto marokánky pečou. Někdo marokánky peče na míň stupňů a déle a někdo zase zprudka a chvíli, tak by mě zajímalo, jak se pečou tyto.

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:26

    Souhlasím s Andorou, ať dělám marokánky jaké koliv a podle jakéhokoliv receptu, tak mi z bílého papíru nejdou sundat a z hnědého nádherně nevím jaký je v papírech rozdíl, ale je to tak

  • Romanka | 22. 3. 2007 06:10

    Moniko,dekuji za vysvetleni.

  • Anonym | 20. 3. 2007 19:51

    S tou směsí je to tak, jak popsala Monika.Ořechy sekám, ale jinak každý podle chuti.Dají se i pomlet.Pečící papír nepotírám ničím.Já používám ten hnědý, protože na ten bílý se všechno chytá.

  • Andora | 20. 3. 2007 19:20

    Pečicí papír je nejlepší ten hnědý (alespoň já s bílým nemám dobrou zkušenost) a nemusí se vymazávat.

  • Ivana Přikrylová | 20. 3. 2007 15:47

    Ten pečící papír se musí předem potřít olejem? Mě se vždy všechno k pečícímu papíru přilepí :o( můžete mi někdo doporučit opravdu dobrý papír, který se nelepí?

  • Monika V. | 20. 3. 2007 14:35

    Romanko, ořechy si tam můžete dát podle sebe, jestli je máte radši najemno, nebo hrubší. Já upřednostňuji hrubší. S tou směsí jsem to pochopila tak, že si dáte na plech vykrajovátko a do něho navršíte tu směs. Tím ta marokánka dostane tvar a vykrajovátko odděláte. A tak pokračujete dále . . .Snad se nemýlím.

  • Romanka | 20. 3. 2007 06:38

    Ty orechy muzou byt jemne posekane,nebo lepsi nahrubo?Jeste prosim nerozumim te smesi,nejdriv nalit na plech a vykrajovat,nebo az po upeceni.Moc dekuji

  • Jitka Z. | 19. 3. 2007 17:03

    Moniko určitě,tato směs se fakt neoztíká.

  • Monika V. | 19. 3. 2007 16:40

    Tak to vypadá opravdu moc dobře. Tak, když si můžeme tak pěkně pomoct vykrajovátkem, tak by se daly použít i různé tvary, že? Třeba srdíčko, teď na Velikonoce vajíčko...a tak dále.

  • englicka marketa | 19. 3. 2007 11:55

    teda to jsou dnes recepty :o)vypadá to jednoduše zato naprosto skvěle.Ukládám a v nejbližší době určitě vyzkouším....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Ořechy Ovoce Salko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Domací houstičky

Domací houstičky

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Báječné kuřecí placičky se sýrem

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

77
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
26
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
26
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
24
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Marokánky ze Salka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact