• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marokánky ze Salka
Napište svůj komentář k receptu

Marokánky ze Salka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marokánky ze Salka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks salko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 320
      g ořechy
    • 320
      g ovoce

Postup přípravy receptu

1
Salko dáme do odměrky a doplníme do 600 ml vodou, přidáme 1 lžíci hladké mouky a řádně promícháme. Na hluboké pánvi rozpustíme 50 g másla a přilijeme směs. Na velmi mírném ohni zahříváme 2-3 minuty. Za stálého míchání necháme probublat (asi 5 minut). Odstavíme, přimícháme ořechy a ovoce posekané na kousky. Já je peču na pečícím papíře a aby byly stejné, tak používám vykrajovátko, které položím na papír a nandám směs. Tak jsou všechny marokánky stejně velké. Směs se totiž neroztéká. Upečené potřeme z jedné strany čokoládou.
2
Kdo má rád marokánky, tak si určitě pochutná.
3
Recept jsem získala od vyhlášené cukrářky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Nepečený dort ze salka a slaného karamelu

Nepečený dort ze salka a slaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simona | 26. 11. 2014 14:32

    Na kolik stupnu a jak dlouho pecete? Dekuji

  • Thomas | 12. 12. 2010 13:34

    Nevím jak ostatní, ale já mám opačnou zkušenost. Na hnědý se všechno přichytne a nejde to z něj, kdežto na bílý to jen položím a hladce oddělám. Nejspíš to bude v rozdílu při pečení.

  • Anonym | 24. 3. 2007 14:56

    Chci se zeptat, na kolik stupňů a jak dlouho se tyto marokánky pečou. Někdo marokánky peče na míň stupňů a déle a někdo zase zprudka a chvíli, tak by mě zajímalo, jak se pečou tyto.

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:26

    Souhlasím s Andorou, ať dělám marokánky jaké koliv a podle jakéhokoliv receptu, tak mi z bílého papíru nejdou sundat a z hnědého nádherně nevím jaký je v papírech rozdíl, ale je to tak

  • Romanka | 22. 3. 2007 06:10

    Moniko,dekuji za vysvetleni.

  • Anonym | 20. 3. 2007 19:51

    S tou směsí je to tak, jak popsala Monika.Ořechy sekám, ale jinak každý podle chuti.Dají se i pomlet.Pečící papír nepotírám ničím.Já používám ten hnědý, protože na ten bílý se všechno chytá.

  • Andora | 20. 3. 2007 19:20

    Pečicí papír je nejlepší ten hnědý (alespoň já s bílým nemám dobrou zkušenost) a nemusí se vymazávat.

  • Ivana Přikrylová | 20. 3. 2007 15:47

    Ten pečící papír se musí předem potřít olejem? Mě se vždy všechno k pečícímu papíru přilepí :o( můžete mi někdo doporučit opravdu dobrý papír, který se nelepí?

  • Monika V. | 20. 3. 2007 14:35

    Romanko, ořechy si tam můžete dát podle sebe, jestli je máte radši najemno, nebo hrubší. Já upřednostňuji hrubší. S tou směsí jsem to pochopila tak, že si dáte na plech vykrajovátko a do něho navršíte tu směs. Tím ta marokánka dostane tvar a vykrajovátko odděláte. A tak pokračujete dále . . .Snad se nemýlím.

  • Romanka | 20. 3. 2007 06:38

    Ty orechy muzou byt jemne posekane,nebo lepsi nahrubo?Jeste prosim nerozumim te smesi,nejdriv nalit na plech a vykrajovat,nebo az po upeceni.Moc dekuji

  • Jitka Z. | 19. 3. 2007 17:03

    Moniko určitě,tato směs se fakt neoztíká.

  • Monika V. | 19. 3. 2007 16:40

    Tak to vypadá opravdu moc dobře. Tak, když si můžeme tak pěkně pomoct vykrajovátkem, tak by se daly použít i různé tvary, že? Třeba srdíčko, teď na Velikonoce vajíčko...a tak dále.

  • englicka marketa | 19. 3. 2007 11:55

    teda to jsou dnes recepty :o)vypadá to jednoduše zato naprosto skvěle.Ukládám a v nejbližší době určitě vyzkouším....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Ořechy Ovoce Salko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Babské kuře

Babské kuře

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

125
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do…
33
Stehýnka  v pivním těstě
Stehýnka v pivním těstě
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
24
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Marokánky ze Salka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact