• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marokánky IV.
Napište svůj komentář k receptu

Marokánky IV.

autor: smolici
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marokánky IV.
Marokánky IV.
Marokánky IV.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 20
      g hladká mouka
    • 160
      g cukr krupice nebo krystal
    • 160
      g ořechová jádra mandle, lísková jádra, vlašská jádra namíchat
    • 160
      g kandované ovoce + rozinky (kdo má rád)

Postup přípravy receptu

1
Ořechy a ovoce nakrájíme na kousky nebo nudličky.
2
Smetanu, cukr, van.cukr a mouku svaříme, za stálého míchání, do zhoustnutí asi 5min. Přidáme ovoce a ořechy, smícháme a chvilku necháme vychladnout.
3
Na peč.papír klademe lžičkou malé hromádky směsy a pozvolna pečeme při 150°C až začnou hnědnout.
4
Sundáváme vlažné a po vychladnutí máčíme zespodu v čokoládě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky

Marokánky II.

Marokánky II.

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • smolici
    smolici | 23. 12. 2015 18:04

    zřejmně pečené moc dlouho, já nenechávám až do hnědé barvy, jen světloučké

  • Pavlina69 | 3. 12. 2015 15:51

    Dělám je každý rok podle podobného receptu a jsou super. :-) :-) :-)

  • jájá | 22. 7. 2015 11:22

    Komentář se ukáže až po schválení, tak si asi Jinka pro jistotu napsala ještě jeden, když ho neviděla.

  • anevanu | 22. 7. 2015 11:07

    Tak nevím zda udělat tenhle recept.Nesedí mi tu dvě věci.Za prvé ,hodnocení receptu je jedna ,ale je tu dost negativních komentářů.A za druhé jsou tu dvě v podstatě stejná negativní hodnocení ve stejný den 6minut po sobě.Zdá se mi nepravděpodobné,že se tu sejdou ve stejný den ve stejný čas dva hodnotitelé se stejným názorem.Nevím řekla bych operátore jestli můžeš tak se na to podívej a jestli to umíš nějak to vyřeš :-\ Ještě je tu jeden podobný recept Marokánky ze smetany kde dávají o 100g méně cukru.Tam už tyhle rozpory nejsou

  • anevanu | 22. 7. 2015 11:06

    Tak nevím zda udělat tenhle recept.Nesedí mi tu dvě věci.Za prvé ,hodnocení receptu je jedna ,ale je tu dost negativních komentářů.A za druhé jsou tu dvě v podstatě stejná negativní hodnocení ve stejný den 6minut po sobě.Zdá se mi nepravděpodobné,že se tu sejdou ve stejný den ve stejný čas dva hodnotitelé se stejným názorem.Nevím řekla bych operátore jestli můžeš tak se na to podívej a jestli to umíš nějak to vyřeš :-\ Ještě je tu jeden podobný recept Marokánky ze smetany kde dávají o 100g méně cukru.Tam už tyhle rozpory nejsou

  • Já | 18. 12. 2014 18:56

    Vůbec to není dobrý recept. Jsou tvrdé, nedobré...hodnotím špatně. Škoda peněz a práce.

  • Jinka | 18. 12. 2014 18:50

    Hruuuza, udělala jsem vše co jste zde napsala a marokánky byly tvrdé jako broky!! Škoda peněz a práce. :-X

  • jana | 3. 12. 2014 17:34

    neni chyba v ingrediencich? struktura i chut nestoji za nic, skoda prace :-X

  • KRISTÝNA | 12. 12. 2012 17:17

    jsou úžasné ;-)

  • smolici
    smolici | 11. 12. 2011 10:22

    to máte pravdu, chutnají jinak než "ty kupované", ale právě proto nám chutnají daleko víc.... ;-)

  • smolici
    smolici | 11. 12. 2011 10:19

    důležité je nechat směs chvilku vychladnout než dáte hromádky na plech a nedělat placičky ale hromádky (kopeček spíš vyšší než do šířky)...tím jak se pak začnou roztékat, tak to udělá placičku samo. Hotové pak musíte nechat úplně zchladnout na plechu a peč.papíru, oni trochu ztuhnou a pak už jdou snadněji, ale stejně je to piplačka - proto je dělám maličké (dávám hromádky čajovou lžičkou), čím větší tím horší práce..... jak je ale polomáčíte, tak čokoláda to pěkně zafixuje a pak už drží perfektně tvar. (Když je máčím, dávám na peč.papír a když čokoláda zatuhne, jdou pěkně sundat). Jinak o čokoládě dovnitř jsem také přemýšlela, ale bála bych se právě toho že se rozteče....ale hotové se polomáčí, takže ve finále to s čokoládou máte. (moje první dílo bylo také neúspěch, ale vzhledem k tomu, že je máme moc rádi, tak jsem vydržela a vše jsem vychytala) :-\

  • Radka | 5. 12. 2011 18:22

    Není chyba v ingrediencích? Jako marokánky placky vůbec nechutnají :-( , jinak to jde a snědí se taky.

  • Bopik | 5. 12. 2011 13:19

    Tak se mi to celý ropadlo, nedrží to vůbec pohromadě :( Kde jsem udělala chybu? Jediné v čem jsem pozměnila recept bylo že jsem přidala kousky čokolády. Díky za odpověd.

  • leto | 29. 11. 2011 12:47

    Víborné,jen jsem použila hnědý cukr.Krásně se roztečou na plechu,tak je lepší nechávat větší mezery. :-[

  • Jurdo: | 13. 7. 2011 07:19

    Měli by tě vykázat z místních stránek :-X .

  • Jurda | 12. 7. 2011 20:04

    Rrerederded

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Svatba Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Kandované ovoce Ořechová jádra Smetana ke šlehání Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Malinový likér

Malinový likér

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Pangalaktický megacloumák

Pangalaktický megacloumák

Můj dýňový kompot s ananasem

Můj dýňový kompot s ananasem

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

70
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
42
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
32
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
32
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

Nečekaná smrt Diane Keatonové (†79) odhalila její bohatství: Miliardové dědictví!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Marocké žampiony s cizrnou
Marocké žampiony s cizrnou
Marokánky
Marokánky
Marokánky II.
Marokánky II.
Marokánky s ovesnými vločkami
Marokánky s ovesnými vločkami
Marokánky ze smetany
Marokánky ze smetany
Marshmallow Muffiny
Marshmallow Muffiny
  • Recepty.cz
  • Marokánky IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact