Mléko, cukr, máslo a hladkou mouku dát vařit do kastrolku, přejít varem, do husté směsi nasypat nasekané ovoce, ořechy a rozinky, zamíchat. Na vymaštěný plech (já dávám pečící papír) dát lžičkou menší hrudky. Dát do rozpálené trouby, vypnout a sušit 10 minut. Po vytažení z trouby jsou vláčné, měkké, opatrně sundat špachtlí a na chladném místě nechat vystydnout. Celé namáčím v domácí čokoládě.
Taky jsem dělala z dvojité dávky, dobré, doporučuji
Anonym
|6. 12. 2006 11:24
diky ohlasum jsem delala z dvojite davky,i tak mam pocit ze do vanoc je jeste budu muset udelat jsou uzasne a pritom jednoduche.Delam poprve a timto moc dekuji
jaja 13
|12. 4. 2006 14:09
Když jsem marokánky dělala posledně na vánoce, tak jsem tam zapomněla dát cukr a poprvé mě chutnaly, byla jsem sice doma jediná, kdo je jedl, ale byly mňam. Takže bez cukru můžu doporučit.
Zuzana Šindlerová
|12. 4. 2006 13:31
Dívala jsem se tady na recepty domácí čokolády a mám jej skoro stejný: 250 g 100% tuku rozpustit na plotýnce a odstavit. Do vlažného přidat 25 dkg práškového přesátého cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 6 dkg kakaa. Rozmíchat za tepla tak dlouho, až se to všechno spojí dohladka a nekřupe cukr. Nesmí vařit. Dávka vystačí na marokánky, ozdobení různého cukroví a ještě do formiček.
anonym
|12. 4. 2006 12:17
Prosim jeste o recept na vasi domaci cokoladu.
Zuzana Šindlerová
|12. 4. 2006 11:54
Ona je, paní Jarko, sladká i ta čokoláda, takže asi by to mohlo být úplně bez cukru. Ještě jsem to ale nezkoušela, máme to takhle rádi. Dělám je už 20 let, musím z dvojité dávky, takhle je jich málo.
Jaroslava Oumarová
|12. 4. 2006 11:17
Díky, konečně recept, který není moc tučný ani sladký. U klasických marokánků mne právě tohle odrazovalo. A když cukr úplně vynechám, ovoce a rozinky by mohly stačit...