• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marokánky II.
Napište svůj komentář k receptu

Marokánky II.

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marokánky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      ks ořechy Vyloupané
    • 1
      balíček kandované ovoce (Směsi)
    • 1
      balíček rozinky (Necelý malý balíček)
    • 0,13
      l mléko
    • 40
      g cukr
    • 10
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Mléko, cukr, máslo a hladkou mouku dát vařit do kastrolku, přejít varem, do husté směsi nasypat nasekané ovoce, ořechy a rozinky, zamíchat. Na vymaštěný plech (já dávám pečící papír) dát lžičkou menší hrudky. Dát do rozpálené trouby, vypnout a sušit 10 minut. Po vytažení z trouby jsou vláčné, měkké, opatrně sundat špachtlí a na chladném místě nechat vystydnout. Celé namáčím v domácí čokoládě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 14. 3. 2024 13:34

    Taky jsem dělala z dvojité dávky, dobré, doporučuji

  • Anonym | 6. 12. 2006 11:24

    diky ohlasum jsem delala z dvojite davky,i tak mam pocit ze do vanoc je jeste budu muset udelat jsou uzasne a pritom jednoduche.Delam poprve a timto moc dekuji

  • jaja 13 | 12. 4. 2006 14:09

    Když jsem marokánky dělala posledně na vánoce, tak jsem tam zapomněla dát cukr a poprvé mě chutnaly, byla jsem sice doma jediná, kdo je jedl, ale byly mňam. Takže bez cukru můžu doporučit.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 4. 2006 13:31

    Dívala jsem se tady na recepty domácí čokolády a mám jej skoro stejný: 250 g 100% tuku rozpustit na plotýnce a odstavit. Do vlažného přidat 25 dkg práškového přesátého cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 6 dkg kakaa. Rozmíchat za tepla tak dlouho, až se to všechno spojí dohladka a nekřupe cukr. Nesmí vařit. Dávka vystačí na marokánky, ozdobení různého cukroví a ještě do formiček.

  • anonym | 12. 4. 2006 12:17

    Prosim jeste o recept na vasi domaci cokoladu.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 4. 2006 11:54

    Ona je, paní Jarko, sladká i ta čokoláda, takže asi by to mohlo být úplně bez cukru. Ještě jsem to ale nezkoušela, máme to takhle rádi. Dělám je už 20 let, musím z dvojité dávky, takhle je jich málo.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 4. 2006 11:17

    Díky, konečně recept, který není moc tučný ani sladký. U klasických marokánků mne právě tohle odrazovalo. A když cukr úplně vynechám, ovoce a rozinky by mohly stačit...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kandované ovoce Máslo Mléko Ořechy Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Langoše II.

Langoše II.

Věnečky

Věnečky

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Špaldové housky

Špaldové housky

Jíšková pórková polévka

Jíšková pórková polévka

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Srbské rizoto
Srbské rizoto
45
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
38
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
35
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Velmi vážný rozhovor s Reginou Rázlovou: O uspořádání »posledních věcí«! A výběru místa odpočinku…

Velmi vážný rozhovor s Reginou Rázlovou: O uspořádání »posledních věcí«! A výběru místa odpočinku…

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou
Marocké masové koule s kapustičkami a…
Marocké žampiony s cizrnou
Marocké žampiony s cizrnou
Marokánky
Marokánky
Marokánky IV.
Marokánky IV.
Marokánky s ovesnými vločkami
Marokánky s ovesnými vločkami
Marokánky ze smetany
Marokánky ze smetany
  • Recepty.cz
  • Marokánky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact