• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marokánky II.
Napište svůj komentář k receptu

Marokánky II.

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marokánky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 20
      ks ořechy Vyloupané
    • 1
      balíček kandované ovoce (Směsi)
    • 1
      balíček rozinky (Necelý malý balíček)
    • 0,13
      l mléko
    • 40
      g cukr
    • 10
      g máslo
    • 20
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Mléko, cukr, máslo a hladkou mouku dát vařit do kastrolku, přejít varem, do husté směsi nasypat nasekané ovoce, ořechy a rozinky, zamíchat. Na vymaštěný plech (já dávám pečící papír) dát lžičkou menší hrudky. Dát do rozpálené trouby, vypnout a sušit 10 minut. Po vytažení z trouby jsou vláčné, měkké, opatrně sundat špachtlí a na chladném místě nechat vystydnout. Celé namáčím v domácí čokoládě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 14. 3. 2024 13:34

    Taky jsem dělala z dvojité dávky, dobré, doporučuji

  • Anonym | 6. 12. 2006 11:24

    diky ohlasum jsem delala z dvojite davky,i tak mam pocit ze do vanoc je jeste budu muset udelat jsou uzasne a pritom jednoduche.Delam poprve a timto moc dekuji

  • jaja 13 | 12. 4. 2006 14:09

    Když jsem marokánky dělala posledně na vánoce, tak jsem tam zapomněla dát cukr a poprvé mě chutnaly, byla jsem sice doma jediná, kdo je jedl, ale byly mňam. Takže bez cukru můžu doporučit.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 4. 2006 13:31

    Dívala jsem se tady na recepty domácí čokolády a mám jej skoro stejný: 250 g 100% tuku rozpustit na plotýnce a odstavit. Do vlažného přidat 25 dkg práškového přesátého cukru, 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový puding, 6 dkg kakaa. Rozmíchat za tepla tak dlouho, až se to všechno spojí dohladka a nekřupe cukr. Nesmí vařit. Dávka vystačí na marokánky, ozdobení různého cukroví a ještě do formiček.

  • anonym | 12. 4. 2006 12:17

    Prosim jeste o recept na vasi domaci cokoladu.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 4. 2006 11:54

    Ona je, paní Jarko, sladká i ta čokoláda, takže asi by to mohlo být úplně bez cukru. Ještě jsem to ale nezkoušela, máme to takhle rádi. Dělám je už 20 let, musím z dvojité dávky, takhle je jich málo.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 4. 2006 11:17

    Díky, konečně recept, který není moc tučný ani sladký. U klasických marokánků mne právě tohle odrazovalo. A když cukr úplně vynechám, ovoce a rozinky by mohly stačit...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kandované ovoce Máslo Mléko Ořechy Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

74
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
64
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
38
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
36
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Smutné tajemství Jiřího Bartošky (†78): Bratr umřel sám, na Vánoce!

Smutné tajemství Jiřího Bartošky (†78): Bratr umřel sám, na Vánoce!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Další doporučené recepty:

Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou
Marocké masové koule s kapustičkami a…
Marocké žampiony s cizrnou
Marocké žampiony s cizrnou
Marokánky
Marokánky
Marokánky IV.
Marokánky IV.
Marokánky s ovesnými vločkami
Marokánky s ovesnými vločkami
Marokánky ze smetany
Marokánky ze smetany
  • Recepty.cz
  • Marokánky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact