Jahody a oloupanou rebarboru nakrájet na malé kousky a v hrnci smíchat s malinami. Gelfix smíchat s dvěma lžícemi rukru a promíchat s ovocem.
2
Přivést k varu a pak přidat zbývající cukr. Pořád míchat. Povařit 5 minut, pak sebrat případnou pěnu a plnit do sklenic. Ty nechat stát asi 5 minut dnem vzhůru.
Marmeláda je výborná, množství dávám spíš od oka a podle úrody. Rebarbora nezůstane tuhá, malé kousky se dobře rozvaří.
bramborka
|6. 6. 2007 22:39
Martino a neměla jste ty rebarborové kousky tužší?Dělala jsem ji také a napadlo mě,jestli se třeba nemá ta rebarbora déle povařit oproti ostatnímu?Jinak chuťově dobrá.
Martina Bílková
|30. 6. 2005 09:26
Včera jsem tuto marmeládu dělala a ani není poznat, že je tam ta rebarbora. Určitě to zkusím i s rybízem.