• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Marmeláda z bezinek a jablek
Napište svůj komentář k receptu

Marmeláda z bezinek a jablek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marmeláda z bezinek a jablek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jablka
    • 1
      kg cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      kg bezinky
    • hnědý rum (Nebo šťávy z 1 citronu)

Postup přípravy receptu

1
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 500 g cukru a vaříme ještě asi 8 minut.
2
Dále přimícháme buď trochu rumu, nebo můžeme marmeládu ochutit šťávou z jednoho citronu a 1 lžičkou skořice. Naplníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
3
Tato marmeláda chutná jako z borůvek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 31. 8. 2015 17:33

    Recept je výborný, trochu jsem si upravila postup - vykrájená jablka a bezové kuličky jsem povařila cca 10 minut a pak propasírovala přes jemné síto, abych jablka zbavila slupek a bezinky peciček. Získala jsem tak jemnou kašovitou hmotu. Pak jsem přidala 1 kg cukru a cca 10 minut povařila, až marmeláda začne želírovat. Pak jsem přidala šťávu z citronu, skořici, lžíci rumu a lžičku kyseliny citronové. Chuťově je to jako borůvková marmrláda, kterou miluji.

  • Simča S.
    Simča S. | 31. 8. 2015 17:32

    Recept je výborný, trochu jsem si upravila postup - vykrájená jablka a bezové kuličky jsem povařila cca 10 minut a pak propasírovala přes jemné síto, abych jablka zbavila slupek a bezinky peciček. Získala jsem tak jemnou kašovitou hmotu. Pak jsem přidala 1 kg cukru a cca 10 minut povařila, až marmeláda začne želírovat. Pak jsem přidala šťávu z citronu, skořici, lžíci rumu a lžičku kyseliny citronové. Chuťově je to jako borůvková marmrláda, kterou miluji.

  • Madmax | 19. 8. 2012 16:50

    Prosím vás mají se zozvařit pecičky nebo ne z bezu??Dík za odpověd nebo jak dlouho vařit?

  • Ivana Šumpelová | 25. 8. 2008 16:09

    Tak jsem dělala marmeládu podle kuchařky pouze z bezinek. Obecně jsem teď dělala marmeládu poprvé. Zaujal mě tento recept a tak jsem do vařících se bezinek nastrouhala pár hrušek (náhrada za jablka), které nám tu přezrávají, přidala trochu kyseliny citronové a skořici a chutnalo to výtečně! Takže tohle je opravdu super recept!

  • Martina Kratochvilova | 3. 9. 2007 12:08

    Je opravdu vyborna, ale seminka se za tu dobu nechtela rozvarit. Tak jsem nakonec pristoupila k prolisovani pres sito, kdy seminka zustala v situ. Mozna delsim varenim by to zmekla, ale asi by to bylko na ukor vitaminu. S tim rumem to je bezvadne, mam to na VAnoce.DikMartinaK,

  • Airan Novakova | 27. 9. 2005 13:50

    Potvrzuji, tato marmelada opravdu chutna jako z boruvek!!! Je to o mnohem lepsi nez ze samotnich bezinek! Zbyla mi pul sklenice a decka to snedli lzickou, ani jsem se k palacinkam na ktere me Alenka navnadila nedostala. Moc dekuji za vyborny a zdravy recept - na bezinky nedam dopustit:-))

  • Airan Novakova | 21. 6. 2005 15:12

    Tu marmeladu jsem jeste nezkousela ale po precteni uz se nemuzu dockat az budou bezinky zrale:-)

  • Anonym | 14. 6. 2005 10:31

    tu marmeladu urcite vyzkousim:-)

  • Alena | 4. 5. 2005 12:52

    včera jsem měla palačinky s touto marmeládou a již se chystám, že letos musím udělat znovu tuto marmeládu je vynikající...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Cukr Hnědý rum Jablka Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s jahodami

Tvarohový koláč s jahodami

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Izraelský hummus

Izraelský hummus

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

20 minut
Buřty na pivu v briošce

Buřty na pivu v briošce

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

131
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
89
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
85
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
80
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
75
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od lektorky Kristýny Paulus
Jak jíst podle ájurvédy? Nechte si poradit od…
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
AHA.cz Mišík definitivně bez Jiráskové: Žhavé polibky s brunetou

Mišík definitivně bez Jiráskové: Žhavé polibky s brunetou

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Survivor bojovnice Kate Matl nám ukázala celý šatník: Bez čeho nedá ani ránu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Farmář Daniel Pavliš (31) vydržel v Survivoru magických 69 dní: Býval jsem outsider, ostrov to změnil!

Farmář Daniel Pavliš (31) vydržel v Survivoru magických 69 dní: Býval jsem outsider, ostrov to změnil!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

5 nejhorších milenek zvěrokruhu: Které ženy sexu příliš neholdují?

Další doporučené recepty:

Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marocká harira
Marocká harira
Marocké kuře
Marocké kuře
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou
Marocké masové koule s kapustičkami a…
  • Recepty.cz
  • Marmeláda z bezinek a jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact