• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marmeláda z bezinek a jablek
Napište svůj komentář k receptu

Marmeláda z bezinek a jablek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marmeláda z bezinek a jablek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jablka
    • 1
      kg cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 2
      kg bezinky
    • hnědý rum (Nebo šťávy z 1 citronu)

Postup přípravy receptu

1
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo Gelfix a dalších 500 g cukru a vaříme ještě asi 8 minut.
2
Dále přimícháme buď trochu rumu, nebo můžeme marmeládu ochutit šťávou z jednoho citronu a 1 lžičkou skořice. Naplníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
3
Tato marmeláda chutná jako z borůvek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

Pikantní omáčka z bezinek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 31. 8. 2015 17:33

    Recept je výborný, trochu jsem si upravila postup - vykrájená jablka a bezové kuličky jsem povařila cca 10 minut a pak propasírovala přes jemné síto, abych jablka zbavila slupek a bezinky peciček. Získala jsem tak jemnou kašovitou hmotu. Pak jsem přidala 1 kg cukru a cca 10 minut povařila, až marmeláda začne želírovat. Pak jsem přidala šťávu z citronu, skořici, lžíci rumu a lžičku kyseliny citronové. Chuťově je to jako borůvková marmrláda, kterou miluji.

  • Simča S.
    Simča S. | 31. 8. 2015 17:32

    Recept je výborný, trochu jsem si upravila postup - vykrájená jablka a bezové kuličky jsem povařila cca 10 minut a pak propasírovala přes jemné síto, abych jablka zbavila slupek a bezinky peciček. Získala jsem tak jemnou kašovitou hmotu. Pak jsem přidala 1 kg cukru a cca 10 minut povařila, až marmeláda začne želírovat. Pak jsem přidala šťávu z citronu, skořici, lžíci rumu a lžičku kyseliny citronové. Chuťově je to jako borůvková marmrláda, kterou miluji.

  • Madmax | 19. 8. 2012 16:50

    Prosím vás mají se zozvařit pecičky nebo ne z bezu??Dík za odpověd nebo jak dlouho vařit?

  • Ivana Šumpelová | 25. 8. 2008 16:09

    Tak jsem dělala marmeládu podle kuchařky pouze z bezinek. Obecně jsem teď dělala marmeládu poprvé. Zaujal mě tento recept a tak jsem do vařících se bezinek nastrouhala pár hrušek (náhrada za jablka), které nám tu přezrávají, přidala trochu kyseliny citronové a skořici a chutnalo to výtečně! Takže tohle je opravdu super recept!

  • Martina Kratochvilova | 3. 9. 2007 12:08

    Je opravdu vyborna, ale seminka se za tu dobu nechtela rozvarit. Tak jsem nakonec pristoupila k prolisovani pres sito, kdy seminka zustala v situ. Mozna delsim varenim by to zmekla, ale asi by to bylko na ukor vitaminu. S tim rumem to je bezvadne, mam to na VAnoce.DikMartinaK,

  • Airan Novakova | 27. 9. 2005 13:50

    Potvrzuji, tato marmelada opravdu chutna jako z boruvek!!! Je to o mnohem lepsi nez ze samotnich bezinek! Zbyla mi pul sklenice a decka to snedli lzickou, ani jsem se k palacinkam na ktere me Alenka navnadila nedostala. Moc dekuji za vyborny a zdravy recept - na bezinky nedam dopustit:-))

  • Airan Novakova | 21. 6. 2005 15:12

    Tu marmeladu jsem jeste nezkousela ale po precteni uz se nemuzu dockat az budou bezinky zrale:-)

  • Anonym | 14. 6. 2005 10:31

    tu marmeladu urcite vyzkousim:-)

  • Alena | 4. 5. 2005 12:52

    včera jsem měla palačinky s touto marmeládou a již se chystám, že letos musím udělat znovu tuto marmeládu je vynikající...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Cukr Hnědý rum Jablka Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Gratinovaný lilek a cuketa

Gratinovaný lilek a cuketa

Špenátovka

Špenátovka

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
29
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Andrea Kašpárková oplakává tatínka: Co prozradilo parte

Andrea Kašpárková oplakává tatínka: Co prozradilo parte

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marocká harira
Marocká harira
Marocké kuře
Marocké kuře
Marocké masové koule s kapustičkami a slaninou
Marocké masové koule s kapustičkami a…
  • Recepty.cz
  • Marmeláda z bezinek a jablek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact