• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Marmeláda v pekárně
Napište svůj komentář k receptu

Marmeláda v pekárně

autor: Katpet
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
Marmeláda v pekárně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Ovocná marmeláda je vynikající pochoutka, kterou si můžete dopřát na chlebu či palačinkách a uplatní se samozřejmě i při přípravě mnohých moučníků. Nejlepší je dozajista ta domácí. Snadno si ji můžete připravit za pomoci pekárny na chleba.

Suroviny

1 porce
    • 1
      kg meruňky nebo jiné ovoce
    • 1
      kg cukr želírovací

Postup přípravy receptu

1
Omyté, vypeckované ovoce pomeleme, nakrájíme nebo nasekáme - záleží jeké chceme mít v marmeládě kousky. Vložíme do pekárny, přidáme želírovací cukr a zapneme program MARMELÁDA (u pekárny ETA). Po skončení programu nalijeme do čistých sklenic, zavřeme a otočíme dnem vzhůru.

RADA: Zkuste také recept na třešňovou marmeládu!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martina | 11. 7. 2013 18:54

    ja jsem tento recept jeste nezkousela ,ale co vim tak znama do sklenicky po vliti marmelady zakapne rumem a zapali a je to pry na 100% ,ze se nezkazi :-)

  • Simonnice | 24. 6. 2013 09:33

    moc děkuji za výborný tip

  • Simonnice | 24. 6. 2013 09:31

    :-)

  • Pavlína Bušová | 1. 2. 2010 15:37

    zkoušela jsem v pekárně ECG marmeládu z citrusového ovoce. Podle návodu na tom balíčku od želírovacího cukru. A doteď, což je víc jak měsíc, mi nezhoustla, tak nevím v čem je chyba...

  • Anonym | 23. 8. 2007 01:22

    Pekárnu nemám a ani ji nechci - mám malý byt a v kuchyni počítám centimetry. Marmelády a džemy dělám tradičně na plotně, přeliju do čistých sklenic, víčka (používám sklenice od jogurtů Madeta) minutku dvě převařím, hned uzavřu, na chvilku překlopím dnem vzhůru, pak zase obrátím, překryji utěrkou, aby chladly pomaleji. Skladuji v běžné skříňce, nic se nekazí. Myslím, že podstatné je, aby použité ovoce bylo naprosto v pořádku a sklenice čisté, pak se nic nekazí.

  • Radka | 22. 8. 2007 15:31

    Kdo nevyzkoušel domácí pekárnu nevěří, jaký je to pomocník. Chleba pečeme téměř každý týden a v létě v sezóně marmelád je to báječný pomocník!!!!Marmelády se snažím zavařovat, sklep nemáme tak studený a jistota je jistota. Loni jsme nezavařovali a navrchu u některé byla plíseň.

  • Slávka | 30. 4. 2007 12:43

    Dělám marmeládu podobně jako Jarka z Bratislavy, ale vyvařené skleničky naplněné marmeládou a zavíčkované otočím dnem nahoru , položím na stůl dnem nahoru , na utěrku nebo vrstvu novin a nechám vychladnout. Opravdu se marmeláda nekazí ani za 2 roky.

  • Jarka z Bratislavy | 21. 4. 2007 19:35

    Chcem poradiť začínajúcim gazdinkám. Prv ako idem dať variť džem (najlepšie deń vopred), dokonale vyumývam v saponáte poháriky a viečka vyvarím.Už suché poháriky uložím na plech do rúry /trouba/a viečka do nejakého kastrólika, dokonle ich vysterilizujem a nechám pri príkone 100 °C. Uvarený vriaci džem lejem do horúcich pohárikov, uzavrem horúcim viečkom a uložím do väčšej nádoby vyloženej dekou a prikryjem. Pracujem opatrne s ochranou rúk. Všetky takto dokonale vysterilizované poháriky s džemom nechám v deke vychladnúť. Džem sa mi ešte nikdy nepokazil a môže byť aj rok na kuchynskej linke. Netreba ho držať v chladničke.

  • Vladimira Šalandova | 31. 3. 2007 20:55

    dobry den akorat jsem si kopila pekarnu a rada bych vedela nejake vase oskousene recepty muzete mi nejake zaslat prosim? dekuji Vladka Šalandova

  • Lenka Dohová | 13. 3. 2007 11:50

    dobrý den, dostala jsem pekárnu pod stromeček a postupně objevuji její funkce. mám dotaz ohledně ovoce. můžu použít zamražené jahody. myslím tím, že bych je rozmrazila a rozmixovala a pak přidala jen ten cukr. Jde mi o to, jestli pak není v ovoci moc vody a tak dále. Ale selským rozumem by to asi neměl být problém, díky moc Lenka

  • VLASTA.BATISTOVÁ Batistová | 11. 11. 2006 10:59

    Marmeládu již nezavařuji,ale ve sklenicích zakapu rumem,vydrží dlouho.

  • Jitka Kroupová | 12. 10. 2006 10:43

    Díky moc za podrobnosti, určitě nějakou vyzkouším!!!

  • Katka Altmanová | 30. 9. 2006 13:51

    Marmelády dělám z meruněk,odštavnělého rybízu,jahod.Naposled z meruněk, ty jsem vypeckovala, a rozmačkala starým štouchadlem na brambory.Ty větší kousky zůstanou jak jsou.Dám do pekárny(mám ETU) Dám podle návodu na obalu buď želírovací cukr-vždy si zkontroluji množství, u každé firmy na cukry to může být jinak, nebo si koupíte sáček s Gelfix nebo něco takového a dle návodu upravíte množství a přidáte cukr. Zapnete program marmeláda, až je hotovo jen vlijeme do sklenic.Z kila jsou asi 4-5skleniček.Nemám sklep, tak je mám v lednici a tam vydrží. Takhle je dělám druhý rok a jde to, jsem taky začátečník.

  • Jitka Kroupová | 30. 9. 2006 12:52

    Omlouvám se, jsem úplný laik, ale to se pak ta marmeláda ve sklenicích už nemusí zavařovat? Pokud ne, jak dlouho v těch sklenicích vydrží?A ještě jedna věc: mám pekárnu ETA a v návodu píšou, že se dá dělat pouze citrusová marmeláda???

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Meruňková
Pokrmy Sladké Domácí pekárna Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Zavařování Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Meruňky

Domácí zdravé müsli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Tuňáková pomazánka IV.

Tuňáková pomazánka IV.

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Domácí zdravé müsli

Poslední sledované recepty

76
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
65
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
39
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Maďarský guláš
Maďarský guláš

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s pečeným bramborem a…
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
Marmeláda z bezinek a jablek
Marmeláda z bezinek a jablek
Marocká harira
Marocká harira
Marocké kuře
Marocké kuře
  • Recepty.cz
  • Marmeláda v pekárně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact